LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK AC – dag 1: Riet plaatst zich met reeksoverwinning voor finale 400m

Brussel
26
juni 2016

Op het Belgisch kampioenschap alle categorieën stonden vandaag de reeksen van de loopnummers op het programma. Atleten konden er zich verzekeren van een finaleplaats op zondag. Voor onze club lukte enkel Riet Vanfleteren een plaats in de finale. Samen met Jonas Bogaerts maakt zij morgen opnieuw haar opwachting in het koning Boudewijnstadion.

De dag begon voor de Lebbekenaren met de reeksen 400 meter. Riet Vanfleteren was er de eerste die haar opwachting mocht maken. In reeks vier liep ze naar een winnende 56.62. Ze plaatste zich dankzij die eerste plaats rechtstreeks voor de finale van morgen. Daar zal ze in baan twee mogen aantreden.
Bij de jongens verschenen Danny Van Nuffel en Aiko De Mol aan de startlijn. Aiko liep in de tweede reeks een tijd van 50.84 om als zevende over de meet te komen. Danny klokte met 51.07 net als Aiko de zevende tijd in reeks drie. Zij konden zich niet van een finaleplaats verzekeren.

Op de 800 meter kwam Soraya Meert in actie bij de vrouwen. Haar 2:17.17 was goed voor plaats vijf in de tweede reeks. Haar nieuwe seizoensbeste volstond echter niet voor een finaleplaats.
Ook bij de heren konden Pieter De Maersschalck en Ruben Van den Berghe geen finaleplaats behalen. Ruben liep de achtste tijd in reeks twee: 1:55.76. Pieter klokte met de vijfde tijd in de daaropvolgende reeks. Hij liet de klok stoppen na 1:54.39.

Brons voor André Schepers

André Schepers lukte bij de mindervalide atleten een zesde plaats op de 800 meter. Hij finishte in een tijd van 2:26.54 en was daarmee goed voor een bronzen medaille in zijn categorie, de T20.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube