Riet, Lotte en Dries kwalificeren zich voor finaledag BK AC

Brussel
01
juli 2017

Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap alle categorieën lukten drie AC Lebbeke-atleten een unieke prestatie. Riet Vanfleteren en Lotte Hellinckx plaatste zich voor de 800m-finale, Dries De Smet lukte een selectie voor de 1500m-finale.

In de reeksen 400mH liep Cynthia Meert naar een zevende plaats. Cynthia was goed voor 64.92 en kon zich niet verzekeren van een finaleplaatsje.

Riet en Lotte naar 800m-finale

Bij de dames mocht Riet Vanfleteren aantreden in de eerste van drie reeksen. Riet klokte met 2’13.88 de winnende tijd en kwalificeerde zich rechtstreeks voor de finale.
In reeks drie maakte Lotte Hellinckx het Lebbeekse feestje compleet. Zij moest onder de 2’16.01 duiken om zeker te zijn van een plaatsje in de finale. Lotte slaagde met 2’14.65 én een tweede plaats in haar reeks in haar opzet. Morgen krijgen we twee Lebbeekse atletes aan de start van de 800m-finale.

Ook bij de mannen kwamen twee atleten aan de start. Beiden mochten in de derde reeks aantreden. Pieter klokte met 1’55.33 de achtste tijd, Arne met 1’56.18 de tiende tijd. Beide atleten schoten zo iets tekort om de finales te halen.

Dries naar finale op de 1500m

Bij de dames stonden Soraya Meert en Delphine Van Laethem aan de start van de 1500 meter. Soraya kon in de eerste reeks de elfde prestatie realiseren: 4’54.37. Delphine klokte in reeks twee ook al de elfde prestatie. Delphine was goed voor 4’53.93.

Dries De Smet won zijn reeks, de derde van allemaal, in de op één na snelste tijd van het pak. Ook Dries plaatste zich zo vlot voor de finale. De klok liet hij stoppen op 3’50.92. Jonas Van Biesen eindigde de wedstrijd na 4’08.62.

Naast de atleten die zich vandaag wisten te plaatsen voor de finales, mogen ook nog enkele kampers aan de slag op dag twee. Meer info kan je hier terugvinden.