Lotte pakt Belgische 800m-titel voor Riet (brons), Niels lukt 1500m-zilver

Brussel
09
juli 2018

Nooit in de afgelopen twee decennia verschenen zoveel Lebbeekse atleten aan de start van het Belgisch kampioenschap alle categorieën. Onze atleten deden het bovendien ook voortreffelijk door met liefst drie medailles naar huis te keren!

Jonas achtste in het speerwerpen

Scholiere Luca Heyvaert opende haar kampioenschap met de 100 meter. Met 12.66 bij -1.0m/s tegenwind liet ze op haar eerste BK AC niet haar beste tijd van het seizoen noteren. Ook in de 200 meter later die dag kreeg ze een lichte tegenwind te verwerken. Deze keer stopte de klok op 25.52 bij -0.4 m/s. In geen van beide nummers kon Luca zich voor de finale plaatsen.

Jonas Bogaerts opteerde voor een dubbel 110mh – speerwerpen. In het sprintnummer lukte Jonas bij -0.7m/s een tijd van 16.66. Het speerwerpen stond op de finaledag geprogrammeerd. Met een worp van 56m12 wist Jonas doorstoten tot de beste acht om zo drie extra pogingen te krijgen. Daarin kon hij zich echter niet meer verbeteren, waardoor hij achtste bleef.

In de 400 meter toonde Danny Van Nuffel andermaal constant te zijn in zijn prestaties. Met 50.12 bleef hij maar nipt boven de 50 seconden-grens die hij eerder dit seizoen een eerste maal wist te slopen. Danny eindigde zo vierde in zijn reeks. In zijn zog strandde Aiko De Mol met 51.78 op plaats zeven.

Delirium in de 800 meter

Heel wat blauw-witte truitjes zaterdag in de reeksen van de 800 meter. Bij de dames drie stuks, met Cynthia Meert en favorietes Lotte Hellinckx en Riet Vanfleteren. Riet mocht met de snelste tijd in reeks 1 plaatsnemen en wist deze makkelijk te winnen in een tijd van 2’13.46. Ook Lotte won haar reeks, de vierde, in een tijd van 2’12.74. Daarmee wisten ze zich rechtstreeks voor de finale te plaatsen. Cynthia klokte in reeks 2 af na een knappe 2’25.08, maar kwam daarmee tekort om bij de beste 4 verliezende tijden te komen.

Bij de heren kwamen Pieter De Maersschalck en Michiel De Proft in dezelfde reeks aan de start. Pieter eindigde na 1’54.92 op een vijfde stek. Michiel De Proft eindigde zevende met 1’56.47. Gaetan Van Laethem klokte af na 1’54.30 en eindigde op plaats drie. In diezelfde reeks werd Arne Teck met 1’57.46 achtste. Geen van onze vier heren kon zich verzekeren van een finaleplaats.

Zondag werd de finale gelopen. Met titelverdedigster Riet Vanfleteren in baan 2 en Vlaams kampioene Lotte Hellinckx in baan 8. Na een rustige ronde werd het snel duidelijk dat de strijd tussen de twee Lebbeekse dames en Elea Henrard (LACE), de Belgische indoorkampioene van dit jaar, zou gaan. Met drie gingen ze zij aan zij de bocht in. Lotte had daarbij knap de binnenkant van de bocht weten af te dwingen. Zij hield het tot de finish en kroonde zich na 2’11.22 tot de nieuwe Belgische kampioene. Elea finishte op plaats twee, Riet eindigde derde na 2’11.91.

1500m-zilver voor Niels bij de AMH

Delphine Van Laethem trok met cadette Madeleine Raemdonck naar de start van reeks 1 van de 1500 meter. Delphine haalde het met 4’49.30 van haar jongere clubgenote Madeleine. Madeleine lukte 4’52.25. Het duo lukte zo plaatsen acht en negen.
Bij de mannen eindigde Dieter De Ridder op een twaalfde plaats in reeks 1. Hij had 4:06.65 nodig voor zijn 1500 meter. Geen van de drie wist zich van een finaleplaats te verzekeren.

Bij de atleten met een handicap, T-21, kon Niels Vandeperre het zilver veroveren in de 1500 meter. Met 4’31.79 moest hij enkel Jaad Van Cauter (DEIN) voor zich dulden. In het zog van Niels eindigde Philip Vermeiren zesde in een tijd van 5’25.79.

De langste afstand van het weekend werd door Adriaan Van Buggenhout voor zijn rekening gehouden. Adriaan lukte zondag met 16’02.04 de 21e prestatie.