AMH-atleten Niels en Philip pakken medailles, Mariska naar finale 1500m

Brussel
31
augustus 2019

Vandaag werden de reeksen van het Belgisch kampioenschap alle categorieën afgewerkt. Morgen volgt de finaledag met alle gekwalificeerden. Voor onze AMH-atleten was het vandaag al de dag van de waarheid.

Geen sprintfinales

De eerste Lebbeekse die in de blokken mocht kruipen was Loike Vierendeels. Loike lukte in de tweede reeks de zesde prestatie: 67.23. Paulien Couckuyt (AVKA) haalde het hier in een snelle 56.67. Bij de heren liep Cedric Debot naar plaats zeven en 61.54. Zijn reeks werd gewonnen door de Brit David Greene, die Julien Watrin (DAMP) op sleeptouw nam richting zijn eerste sub-50 duik: 49.99.

In de 400 meter vlak lukte Benthe Van De Maele 52.45. Hiermee eindigde hij op plaats zeven in een reeks die werd gewonnen door Dylan Borlée (RCB) na 46.14.

In de 100 meter kon Luca Heyvaert bij -0.5m/s tegenwind de klok stoppen op 12.58. De bronzen medaillewinnares van het Vlaams kampioenschap scholieren eindigde zo op plaats zes van haar reeks. Elise Mehuys (LYRA) was de beste in deze reeks na 11.83.
Later op de dag kroop Luca ook in de blokken voor een 200 meter. Hier kreeg ze de wind aangenaam 1.0 m/s in de rug. Met een knappe 25.07 eindigde ze op plaats vijf. Imke Vervaet (RCG) won de reeks na 23.35.

Meerkamper Jonas Bogaerts lukte de 110mH in een tijd van 15.84. De reeks werd gewonnen door Micahel Obasuyi (OEH) na 13.70. Jonas en zijn reeksgenoten kregen de wind -0.8m/s tegen.

Mariska plaatst zich voor finale 1500m

In reeks twee van de 800 meter trok Camille Muls (RESC) het laken naar zich toe. In haar zog lukte Amber Van De Maele een elfde stek. 2:22.21 was haar tijd. Eén reeks later was het aan uittredend kampioene Lotte Hellinckx. Lotte eindigde na 2:13.45 op een vierde plaats in haar reeks en greep zo nét naast een finaleticket. Vanessa Scaunet (CABW) won de reeks na 2:13.45.

Bij de mannen was Arne Teck goed voor plaats vijf in een reeks die gewonnen werd door Aurele Vandeputte (HAC). Aurele klokte hierbij af na 1:52.46. Arne lukte 1:57.13.

In de 1500 meter kregen we Mariska Tsjeerdsma aan de start van reeks één. Mariska liep naar plaats zes en een tijd van 4:38.08. Hiermee liep ze één van de snelste 12 tijden en mag ze morgen de finale betwisten. De overwinning in de reeks ging naar Lindsey De Grande (OEH) die het haalde na 4:32.92. Clubgenote Soraya Meert lukte een 14e stek in deze reeks en klokte daarbij 5:01.53. Eén reeks later lukte Delphine Van Laethem een tijd van 4:55.49. Zij eindigde hiermee op plaats 12. De reeks werd gewonnen door Jenna Wyns (VAC) na 4:36.37.

Dieter De Ridder kon bij de mannen als 12e over de meet komen. Hij klokte af op een tijd van 4:03.51. Ali Hamdi (DCLA) won na 3:53.16.

Niels vice-Belgisch kampioen 1500m, Philip brons

Onze club had met Niels Vandeperre en Philip Vermeiren ook weer twee atleten met een handicap aan de start. Niels Vandeperre moest slechts één iemand voor zich dulden om de zilveren medaille binnen te rijven. Niels haalde het in de 800m na 2:17.30 van Ward Nullends (DCLA) voor plaats drie. Eerste eindigde Jaad Van Kauter (DEIN).

In de 1500 meter lukte Philip Vermeiren een tijd van 5:22.14. Philip kon zo de vijfde plaats in zijn reeks bemachtigen, maar eindigde wel op plaats drie van zijn categorie. Hierdoor pakte hij dus de bronzen medaille. De overwinning ging hier naar Matthias Boonen (LOOI) na 4:37.72.