Luca, Elena en Jana halen finales op BK AC

Gentbrugge
26
juni 2022

Van vrijdag tot en met zondag stonden in Gentbrugge de Belgische kampioenschappen atletiek op het programma. Medailles waren er niet voor onze atleten, al kwam Elena wel érg dicht in de buurt.

Sprint: Finaleplaats voor Luca

Meindert Caudron kwam bij een iets te felle meewind van 2.5m/s tot 22.40 op de 200m. Jarno Torck lukte bij 1.4m/s een tijd van 22.62. Daarmee lukten ze de 30e en 32e prestatie.
Over de 400m verbeterde Jasper Van Den Bulcke zich tot 50.10. Hij komt zo wel erg dicht in de buurt van de 50 secondengrens en lukte de 22e tijd van alle deelnemers. Bovendien scherpt hij het clubrecord bij de junioren lichtjes aan. Meindert Caudron liep eerder dit jaar amper één honderdste trager.

Na 17.01 bij 2.1m/s wist Nils De Laender dat hij de 18e tijd had geklokt over de 110mH. Quinten Lockefeer legde 400m met hindernissen af. Hij deed dat in een tijd van 59.77.

Bij de dames liep Luca Heyvaert de 15e tijd op de 100m. Ze deed dat door 12.19 (1.0m/s) te klokken. Luca kon zich in de 200m knap verzekeren van een finaleplaats. Bij 0.6m/s meewind stopte ze de klok na 24.56, de achtste tijd van alle deelneemsters en goed voor een kleine “q” achter haar naam. Ella Heyvaert kwam op dezelfde afstand tot 25.3 (1.3m/s) en plaats 20. Nona was bij 0.6m/s goed voor 27.03 en plaats 29.

In de finale van de 200 meter kon Luca zich zowel qua plaats als tijd niet verbeteren t.o.v. de reeksen. Met 24.91 bij 0.1m/s eindigde ze op plaats acht.

Kiana De Kinder lukte de 400m in 59.35, waarmee ze de 25e tijd liet noteren. Voor Loike Vierendeels werden er nog wat horden op de baan gezet voor diezelfde 400 meter. Ze lukte de 16e tijd: 66.65.

Elena en Jana in finale 800m

Op de dubbele baanronde lukte Arne Teck 1.56.41, goed voor plaats 19. Bij de dames konden Elena en Jana Kluskens zich verzekeren van een finaleplaats. Elena klokte met 2.10.12 de tweede tijd van alle deelneemsters, terwijl Jana na 2.11.21 tellen de zesde tijd neerzette.

In die finales van de 800m ging het nog een stukje sneller. Elena zette 2.07.84 neer, maar kwam helaas nog wat tekort voor het brons. Het werd een vierde plaats voor de tweelingzus van Jana. Jana zelf klokte de 8e tijd: 2.12.55.

Een 18e plaats was er voor Mariska Tjeerdsma die de 1500m lukte in 4.37.18. Amber Teugels en Soraya Meert stopten de klok op respectievelijk 4.38.81 en 4.44.71. Zij eindigden hiermee op plaatsen 20 en 24.

Foto’s mogen steeds doorgestuurd worden naar webteam@lebb.be.