LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet (400m) en Astrid (1500m) plaatsen zich voor finale BK AC

Brussel
25
juli 2015

Twee van onze atleten konden zich op dag één van het Belgisch kampioenschap alle categorieën van een finaleplaatsje verzekeren. Riet Vanfleteren op de 400m en Astrid Verhoeven op de 1500m. Daarnaast komt ook Jonas Bogaerts morgen nog in actie.

Jonas Bogaerts mocht als eerste aan de slag op de reeksen-dag van het Belgisch kampioenschap. Hij legde de 400m horden af in een tijd van 55.62 en kwam als vijfde in zijn reeks over de meet. Hij bleef met die tijd ongeveer een seconde boven zijn PR en kon zich niet plaatsen voor de finale waar 54.05 voor nodig was. Michael Bultheel (FLAC) heeft met 49.83 de beste kaarten om het te halen in de finale.

Op de baanronde zonder hindernissen lukte het Riet Vanfleteren zich net als vorig jaar te verzekeren van een plaats in de finale. Met 57.49 kwam ze als tweede in haar reeks over de meet, na Rani Nagels (RESC). Haar tijd was nipt goed voor een finaleplaats. Ze klokte de negende tijd, en het Heizelstadion telt exact evenveel banen.
Bij de heren kon Danny Van Nuffel met 51.91 niet geheel overtuigen. Hij eindigde zevende in een reeks met o.a. Jonathan Borlée (WS) en Seppe Thys (ACME) die 47.25 en 47.73 klokten. In reeks 2 mocht Aiko De Mol het opnemen tegen tweelingsbroer Kevin Borlée (WS) die met 46.18 de snelste tijd van de reeksen neerzette. Aiko kwam als zesde over de meet in 50.67, waarmee hij amper 67 honderdsten boven zijn PR bleef.

Op de 800 meter werd het een moeilijke opgave voor Pieter De Maersschalck om zich van een finaleplaats te verzekeren. Hij moest het opnemen tegen onder meer Jan Van den Broeck (LAT), Nicky Coemans (ACKO-, Pieter-Jan Hannes (OLSE) en Quentin Kebron (RFCL). Pieter kwam in een tijd van 2.00.24 als negende van zijn reeks over de meet en mag aldus niet naar de finale.
Ook Soraya Meert kreeg die moeilijke opdracht om in tactische reeksen een finaleplaats of goede tijd af te dwingen. Soraya klokte 2:27.58 en kwam zo als 11e over de meet.

Specialiste in het veld maar ook snel op de 1500m, Astrid Verhoeven, kon zich wel plaatsen voor de finale. Zij klokte de vierde tijd in haar reeks: 4:39.59 ofwel de achtste tijd van alle deelneemsters. Lisa Rooms (OEH) en Jenna Wyns (VAC) lieten de twee reeksoverwinningen op hun naam zetten.
Bij de heren ging ook Niels Slachmuylders voor een tweede wedstrijd op zondag. Hij lukte daar met een nipte duik onder de vier minuten niet in. Zijn 3:59.98 was goed voor de 23e prestatie van de dag.

Wie komt morgen in actie?

Morgen krijgen we de finales van Riet Vanfleteren en Astrid Verhoeven op respectievelijk de 400m en 1500m. Riet zal daarbij in baan één van start gaan en krijgt Marie Fickers (LACE), Isaura Rossaert (ACW), Ine Hugaerts (DUFF), Benedicte Hauge (NOR), Laetitia Libert (USBW), Rani Nagels (RESC), Charlotte Tahon (HAC) en Stephanie Herssens (DCLA) als concurrenten.
Astrid neemt het dan weer op tegen Lisa Rooms (OEH), Imana Truyers (AVT), Sofie Van Accom (ACHL), Katinka Bassleer (AVZK), Melanie Stordeur (FCHA), Jenna Wyns (VAC), Vanessa Scaunet (OEH), Stephanie Barnes (CABW), Elke Godden (ABES), Elke Steffens (DCLA) en Eva De Rooy (ACBR).

Jonas Bogaerts kon zich niet plaatsen voor de finale op de 400mH, maar kan zijn hart nog ophalen in het speerwerpen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube