LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbeekse delegatie op BK Indoor bestaat uit zes atleten

Gent
13
februari 2018

Voor het komende Belgisch Kampioenschap indoor hebben 6 Lebbekenaren zich weten plaatsen. De grootste kanshebbers bevinden zich op de langere afstanden, met Dries De Smet en Lotte Hellinckx op de 1500m en Riet Vanfleteren op de 800 meter.

Op het komende kampioenschap is Dries De Smet de grote blikvanger. Hij liep afgelopen zomer naar zilver op het Europees kampioenschap en heeft op dit BK zijn eerste AC-titel van vorig jaar te verdedigen. Dries staat met 3.44.23 ingeschreven met de tweede snelste tijd.
Ook bij de vrouwen op de 1500  meter strijdt er met Lotte Hellinckx een clubgenote mee voor de titel. Lotte liep dit jaar al 4.41.80, slechts één atlete liep indoor al sneller. Delphine Van Laethem vergezelt haar trainingsmaatje op de 1500m. Delphine is met een 4:44.98 ook zeker niet kansloos.

Dat de fondnummers populair zijn bewijst Riet Vanfleteren. Riet verbeterde zich afgelopen zaterdag op de 800m indoor nog naar 2.09.33. Hiermee is alleen de 18-jarige Elea Henrard van de Eupense club LACE sneller. Zij liep op de IFAM 2.08.59.

Ook snelwandelen op het programma

Een relatief nieuw nummer op het Belgisch Kampioenschap indoor is de 5km snelwandelen. Peter Asselman tekent present en hoopt zich na een zilveren medaille op het BK 50km van afgelopen zomer nu ook te meten op een kortere afstand.

Tot slot krijgen we nog heel wat spektakel op de 400m vlak. In een zeer sterk deelnemersveld vinden we Danny Van Nuffel terug. Danny scherpte zijn PR op het PK al aan naar 50.19 en heeft daarmee de 15e tijd. Een tijd onder de 50 seconden en een mooie eindnotering behoort zeker tot de mogelijkheden.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube