LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Zilver voor Riet (800m) en Lotte (1500m) op Belgisch kampioenschap indoor AC

Gent
17
februari 2018

Het moet al even geleden zijn, een Belgisch kampioenschap alle categorieën dat door de Lebbeekse atleten afgesloten wordt met twee medailles. Riet Vanfleteren (800m) en Lotte Hellinckx (1500m) zorgden voor het eremetaal. Ook de andere Lebbekenaren zetten knappe prestaties neer.

Snelwandelaar Peter Asselman kon zijn 5 kilometer afleggen in een tijd van 32’12″94 om zo beslag te leggen op de zesde plaats. Dirk Bogaert (ACME) veroverde de titel voor Pierre Vancolen (CSDY) en Peter Van Hove (ACHL).

Zilver in de (halve) fond

De eerste medaille kon op naam geschreven worden van Riet Vanfleteren. Met een tijd van 2’11″02 kon zij de zilveren medaille veroveren. Enkel Elea Henrard (LACE) bleef haar voor. Camille Muls (RESC) mocht mee het podium op.

In de 1500 meter kregen we met Dries De Smet en Lotte Hellinckx twee podiumkandidaten aan de start. Ook Delphine Van Laethem kon mits een goede wedstrijd dicht bij het podium finishen. De dames deden het meteen ook uitstekend. Anne Schreurs (GENK) won de wedstrijd. Lotte wist met 4’34.41 de zilveren medaille te veroveren. Hanne Reynaert (ASVO) mocht mee het podium op. Iets verderop lukte Delphine de zevende tijd: 4’50″25.

Dries was de titelverdediger op de 1500m indoor. Vorig jaar veroverde hij zijn eerste nationale alle categorieëntitel op dit kampioenschap. Dit jaar liet hij met 3’54″75 de vijfde tijd van alle deelnemers noteren. Tarik Moukrime (RFCL) snelde naar de titel voor Oussama Lonneux (RESC) en Joachim Cardillo (RESC).

Eerste 400m sub-50 voor Danny

Tot slot mocht Danny Van Nuffel in de tweede van vier reeksen 400m zijn startblok klaarzetten. Danny liet dit jaar al een nieuw clubrecord van 50.19 noteren en was op zoek naar meer. Dat lukte ook meteen. Met 49’97 zorgde hij voor de allereerste Lebbeekse duik onder de 50 seconden voor een Lebbekenaar.
De titel ging naar Jonathan Sacoor (OEH) die het met 46.95 nipt haalde van Michael Rossaert (ACW) en Tim Rummens (DCLA).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube