LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Clubrecords en vijfde plaats op BK AC Indoor

Gent
16
februari 2020

Een handvol Lebbekenaren verscheen vandaag aan de start van het Belgisch kampioenschap alle categorieën in Gent.

Clubrecord 200m voor Luca

Nils De Laender en Jonas Bogaerts mochten als eerste aan de bak, iets na de middag. Beiden wisten zich te kwalificeren voor de 60mH. Nils lukte een tijd van 9.68. Jonas kon de finish niet bereiken nadat hij hard tegen de eerste horde liep en zijn balans verloor.

Luca Heyvaert toonde nog maar eens haar stijgende vormpijl. De juniore was op dit kampioenschap goed voor 7.81 op de 60m en 25.19. Die laatste tijd was goed voor een nieuw clubrecord bij de juniores.

Jasper Van den Bulcke, de enige 400m-sprinter in het gezelschap eindigde zesde in zijn reeks. Jasper lukte hierbij 53.82.

Elena lukt vijfde plaats

Scholiere Jana Kluskens moest in reeks 1 van 2 800 meter-reeksen van start gaan. Ze won die in een snelle 2:16.19, maar zus Elena was een reeks later nog iets sneller. Met 2:15.21 liep ze bovendien naar de vijfde stek in de einduitslag. Beide meisjes verbeterden hun PR’s zo aanzienlijk.

Ook bij de heren kregen we twee starters. Brent Soetens en Arne Boeykens vertrokken beiden in reeks 1. Brent bleek met 1’57.52 de snelste van het Lebbeekse duo. Hij eindigde derde in deze reeks. Arne lukte met 1’59.75 de achtste tijd. Brent bleef met die tijd net boven zijn eigen clubrecord van 1’57.49.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube