LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Scholiere Maaike meteen goed voor Belgisch brons in het discuswerpen op dag één

Herentals
04
september 2016

Op de eerste van twee dagen Belgisch kampioenschap cadetten en scholieren in Herentals wist Maaike Potums haar discus meteen naar een bronzen medaille te gooien. Op de 200 meter lukte Luca Heyvaert als enige eerstejaars een finaleplaats. Ook Loike Vierendeels mag naar de finale op de 300mH. Deze staat morgen op het programma. Laura Stuyck eindigde knap in de top-10 van de 800 meter.

Loike opende knap op de 300 meter met horden. Met 47.65 klokte ze de tweede tijd in de derde reeks bij de cadetten dames. Daarmee eindigde ze op plaats vijf en is ze geplaatst voor de finale op dit nummer. Morgen mag Loike om 17u00 haar opwachting maken in die finale. Ze start er in baan twee.

Op de 400m vlak kregen we Benthe Van de Maele aan de start. Hij kroop in de vierde reeks in de blokken om naar 57.79 te snellen. Hij eindigde vierde in zijn reeks en klokte de 19e tijd van alle cadetten.

Na Vlaamse nu Belgische medaille voor Maaike

Maaike Potums veroverde tijdens het Vlaams kampioenschap nog zilver in het discuswerpen. Heel wat druk dus op de schouders van de scholiere om ook hier te presteren. Maaike deed het opnieuw voortreffelijk. Met een worp van 34m94 slaagde ze erin het brons te veroveren. Enkel Emile Dodrimont (HF) en Mila Savelkouls (ATLA) wierpen met 42m31 en 41m55 verder.

Ook in het speerwerpen deed Maaike het voortreffelijk. Ze wist haar speer 37m88 ver te werpen om zo op plaats vier te eindigen. Anne Telemans AVt) pakte de titel met een worp van 45m55. Aude Scheldeman (ADD) wierp 43m11 en Manon Wyns (OEH) lukte 40m17.

Luca enige eerstejaars in finale 200m

Niet veel later werden de reeksen van de 200 meter gelopen. Luca Heyvaert en Joke Clynhens mochten er in dezelfde reeks aantreden. Het cadettenduo liep bij een lichte meewind van 0.6 m/s naar 26.03 en 27.81. Luca won haar reeks en plaatste zich rechtstreeks voor de finale. Joke klokte de 18e tijd van alle deelnenemsters.
In de finale bevestigde Luca haar prestatie van in de reeksen. Bij 1.1 m/s meewind liep ze naar 26.06 en een zesde plaats. Luca was de enige eerstejaars cadette die een plekje in de finale kon afdwingen. Lieselotte Van Laere (ACW) won de wedstrijd.

Britt Roelandt en Laura Stuyck verkregen beiden startrecht voor de 800 meter. Britt liep in reeks één naar 2’29.23 en een vijfde plaats. Laura klokte 2’26.63 en veroverde een zesde plaats in haar reeks én de einduitslag. Britt eindigde op een 11e plaats in het algemene klassement.

Teleurgesteld.

Een foto die is geplaatst door Lau(ra) (@laura_stuyck) op

Vandaag wordt de tweede dag van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren betwist. Klik hier voor de lijst met alle deelnemers en volg het hier live.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube