Loike wordt zesde van België in 300mH-finale

Herentals
05
september 2016

Op de tweede dag van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren kwamen vijf jonge atleten in actie. Twee scholieren en drie cadetten. Onder hen Loike Vierendeels die zich een dag eerder voor de finale op de 300mH wist te plaatsen.

Luca Heyvaert mocht ’s morgens al opdraven in de reeksen van de 100 meter. Na twee races op de 200 meter gisteren (reeksen én finale) kon ze dit keer zich nipt niet voor die finale plaatsen. Luca klokte bij 1.2 m/s een tijd van 12.76. Ze eindigde zo derde in haar reeks en klokte de elfde tijd, 4 honderdsten van een finaleplaats.

Op de 800 meter kwam cadet Siebe Van Campenhout aan de start van reeks één. Siebe lukte er een vijfde plaats en 2’09.18. In de tweede reeks gingen nog zes atleten sneller, waardoor Siebe elfde werd in de einduitslag.

Scholieren Jonas Van Biesen en Bo Van Aken vielen met 4’24.01 en 4’27.31 buiten de medailles op de 1500 meter. Jonas eindigde op plaats 15, Bo werd geduwd en viel. Uiteindelijk finishte hij zijn wedstrijd nog als 17e met een zwelling aan de enkel.

In de afsluitende finales op de hordennummers mocht Loike Vierendeels tot slot nog in de blokken kruipen. Loike plaatste zich zaterdag voor de finale van zondag. Daarin liep ze een tijd van 46.93 om zo als zesde over de meet te komen. Zij tekende zo de beste prestatie van de dag op.

Het verslag van de eerste dag van dit Belgisch kampioenschap kan je hier terugvinden.