LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK CAD/SCHOL telt 20 Lebbekenaren op deelnemerslijst

Lier
07
september 2021

AC Lyra heeft een druk weekend voor de boeg. De club mag in Lier het tweedaagse Belgisch kampioenschap CAD/SCHOL organiseren. Op dat kampioenschap zullen 20 Lebbekenaren voor medailles strijden.

In de sprintnummers mogen drie scholieren heren dubbelen. Tibe Temmerman, Jarno Torck en Meindert Caudron. Eerste twee genoemden stonden eerder al in de finale van het Vlaams kampioenschap in hun leeftijdscategorie.

Cadette Zina Looverie neemt deel aan de 200 meter. Zina neemt samen met Emma Muyshondt deel aan de 80mH. Emma neemt er nadien de 300mH bij.
Bij de scholieres zal Nona Heyvaert in actie komen op beide korte sprintafstanden (100m en 200m). Ella Heyvaert en Lisa De Troyer vergezellen Nona op die 200 meter. Timea Huyck mag aan de 400m deelnemen.

Myrthe Baeten heeft met een vierde inschrijvingstijd van alle deelnemers uitzicht op een strijd voor de medailles op de vaak tactische 800 meter. Leeftijdsgenote Phebe Van Lokeren zal aantreden in de 1500 meter. Bij de jongens werd Laurens Blommaert geselecteerd voor de 1500m. Hij heeft de zesde prestatie van alle deelnemers achter zijn naam staan.

Scholiere Jana Kluskens heeft de beste tijd achter haar naam staan in de 800 meter. Zij krijgt het gezelschap van clubgenote Moia Hermans om het BK af te werken. Zus Elena Kluskens komt in actie op de 1500m, waar ze de 7e inschrijvingstijd achter haar naam heeft staan.

De langste afstand wordt afgelegd door Margot Verhavert. De scholiere werd geselecteerd voor de 3000 meter en heeft de 6e inschrijvingstijd. Leeftijdsgenotes Larissa Huyck en Nienke Van Campenhout werden geselecteerd voor de 2000m steeple.

Jonas Claeys is er in het hoogspringen nog net bij. Hij mag aantreden bij de cadetten. Ward Vermaercke zal in diezelfde leeftijdscategorie deelnemen aan het speerwerpen.

Estafetten voor junioren

Het BK voor cadetten en scholieren is jaarlijks ook het toneel van het BK estafette voor junioren. Voor onze club komt een 4x800m-team in actie. Voor de volledige deelnemerslijst van de estafette klik je hier.

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te bekijken. Het uurrooster download je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube