LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Luca en Ella goed voor goud en zilver op BK CAD/SCHOL

Moeskroen
14
september 2019

Scholiere Luca Heyvaert en cadette Ella Heyvaert zorgden op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap meteen voor twee prijzen in de 200 meter. Valesca Verhast kwam in het hinkstapspringen amper 8 centimeter tekort voor eremetaal.

Als eerste in de blokken: Timea Huyck op de 400 meter vlak. Timea liep naar plaats drie in haar reeks en klokte daarbij een tijd van 62.65. Daarmee kon ze zich niet kwalificeren voor de finale, maar zette ze wel een knap resultaat neer.

Sara Vercauter eindigde op een elfde stek bij de cadetten meisjes. Zij kon haar 1500 meter afleggen in een tijd van 5’01.43. De overwinning ging naar Charlotte Vervoort (LYRA) die het haalde van Dorien Poppe (AVLO) en Mila Van Eynde (LYRA).

Cadette Nona Heyvaert liet in het verspringen een verste sprong van 4m89 noteren en kwam hiermee op plaats negen terecht. Voor het podium was 5m21 nodig. De atlete van ADD, Elodie Francart, haalde de titel binnen met 5m59.
Nog in de springnummers bleef Timon Van Damme zijn constante niveau aanhouden. Hij lukte opnieuw een sprong over 3m90, waarmee hij goed was voor plaats acht. De winnaar, Hugo Barhelemy (MOHA) wipte over 4m61.

De 200 meter-reeksen kregen erg wisselvallige windsnelheden mee en tegen. Ella Heyvaert kon profiteren van een lichte 0.4 m/s om via een reeksoverwinning een grote “Q” achter haar naam te plaatsen. Met 26.12 verzekerde ze zich dus van een rechtstreekse stek bij de beste 8.
Bij de scholieren kreeg ook Luca Heyvaert zo’n hoofdletter Q achter haar naam. Luca liet bij -1.9m/s een tijd van 25.51 noteren, waardoor ook zij zich mocht opmaken voor de finales.

De jongens mochten vandaag op de 100 meter aan de slag. Cadet Tibe Temmerman liep de tweede tijd van zijn reeks. Bij -2.4 m/s klokte hij toch nog een sterke 11.93, waardoor hij zich plaatste voor de finale.

Drie sprintfinales, twee medailles

Tibe Temmerman, de enige eerstejaars cadet aan de start van de finale, mocht al snel na de reeksen weer in de blokken kruipen. Bij opnieuw een stevige tegenwind van -2.5 m/s lukte hij 11.88. Hiermee kon hij de zevende plaats binnenhalen. De overwinning ging in 11.46 naar Senne De Vos (KAAG).

Ook in de 200 meter stond de wind nog fel in het nadeel. Ella Heyvaert kreeg -2.2 m/s wind in het gezicht, maar klokte desondanks de op één na snelste tijd. Met 26.43 mag zij zich (als eerstejaars cadette) een jaar lang Belgisch vice-kampioene noemen. Maithe Davids (AVT, 25.89) haalde de titel binnen. Hanne Bastiaansen (LOOI) kon na 26.72 als derde mee het podium op.

Scholiere Luca Heyvaert deed zowaar nog beter. Bij -0.7 m/s snelde zij naar 25.19 om de Belgische titel te veroveren voor Lizzi Nzukou Wakam Callie (MOHA, 25.33) en Anouchka Kadiamba (ACW, 25.43).

Valesca 8cm van brons

In het hinkstapspringen lukte Valesca Verhast een sprong van 10m45. De cadette kwam zo amper 8 centimeter tekort voor de bronzen medaille. Yelena Boone (KAAG) haalde het met 10m57 van Marine Nange (ACKO) en Lisa Jeanpierre (CSDY).

Morgen staat de tweede dag van dit kampioenschap op het programma. Je volgt alle prestaties live via deze link.

Foto’s mogen steeds worden doorgemaild naar webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube