LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Loike zorgt voor tweede brons op BK cad/schol, Siebe nipt naast het podium

Moeskroen
11
september 2017

Tijdens de tweede dag van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren wist scholiere Loike Vierendeels een bronzen medaille te veroveren op de 400 meter horden. Siebe Van Campenhout viel in de 800 meter nipt naast het podium.

Dag twee begon voor Luca Heyvaert zoals dag één eindigde: uitstekend. Bij een sterke meewind van 3.6 m/s won de cadette in een tijd van 12.76 haar reeks op de 100 meter, waarmee ze zich rechstreeks voor de finale plaatste.
De finale kreeg net als de reeksen opnieuw een veel te sterke rugwind van 3.6 m/s te verwerken. Dat maakte dat alle tijden ongeldig waren. Luca liep iets sneller dan in de reeksen, 12.51. Perrine Cossez (USTA), de winnares van de 200 meter gisteren, pakte ook nu het goud. Yanla Ndjip Nyemeck (RCB) en Catherine De Bie (ACBR) veroverden zilver en brons. Luca kwam als zesde over de meet.

Siebe net niet

Vlaams cadettenkampioen Siebe Van Campenhout liep ook op het BK de 800 meter. Siebe kon deze keer geen medaille grijpen en viel nét naast het podium. Mathy sLatinne (WS) haalde het in een snelle 2:02.75 van Aaron Van Lersberghe (OB, 2:04.82) en Quentin Paquot (SER, 2:04.87).

Op de steeple verscheen Britt Roelandt aan de start. Britt legde de 1500 meter met hindernissen af in een tijd van 6:17.71. Ze eindigde op een achtste plaats. De titel ging naar Laure Bilo (ASVO).

Loike pakt brons op 400mH

Gisteren kon scholiere Loike Vierendeels zich plaatsen voor de finale van de 400 meter horden. Het nummer werd als één van de laatste disciplines op het programma gezet. Loike liep met 68.81 de derde tijd in de finale en pakte zo haar eerste Belgische medaille: brons. Zita Goossens (AVLO) en Louise Craemers (DCLA) bleken met 64.35 en 66.69 nog iets te sterk.

Het verslag van de eerste dag kan je hier terugvinden.

Op de tweede dag van dit kampioenschap werd ook het Belgisch kampioenschap estafette bij de junioren georganiseerd. Voor onze club kwamen de junioren heren op de 4×1500 meter uit. Het verslag van deze wedstrijd kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube