LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Luca verovert tweede medaille op BK CAD/SCHOL

Moeskroen
15
september 2019

Ook de tweede dag van het Belgisch kampioenschap vond plaats in Moeskroen. Luca Heyvaert voegde na haar Belgische titel van gisteren in de 200 meter ook brons toe aan haar reeds rijk gevulde medaillekast.

Naamgenotes Ella en Nona Heyvaert mochten zich in de voormiddag al opmaken voor de reeksen 100 meter. Cadette Ella, die gisteren nog zilver veroverde in de 200 meter, kwam als tweede over de meet en kon zich zo dankzij de snelst verliezende tijden plaatsen voor de finale. Bij 2.2 m/s meewind klokte ze af in 12.83. Nona lukte ook een sub-13. Zij bleef met 12.99 net één honderdste onder die grens.

Scholiere Luca Heyvaert lukte gisteren nog de Belgisch titel in de dubbele hectometer. Vandaag wist ze haar reeks te winnen in een tijd van 12.27. Zij kreeg net als zus Nona en Ella de wind iets te stevig in de rug: 2.3m/s.

Op de middag mochten ook onze jongens zich proberen kwalificeren voor de finales. In de 200 meter – de jongens liepen op zaterdag al om de nationale 100m-titels – lukte Tibe Temmerman de tweede plaats. Met 23.53 (0.9m/s) liep hij nooit sneller. Hij verbeterde zo ook het clubrecord bij de cadetten op deze afstand. Tibe mocht zich zo dankzij de snelst verliezende tijden opmaken voor de finale. Leeftijdsgenoot Meindert Caudron kon een reeks later de zevende plaats bemachtigen. Hij lukte 25.20 bij een lichte 0.9m/s meewind.
Ook bij de heren kregen we een scholier aan de start. Jasper Van Den Bulcke lukte bij 1.2 m/s meewind een tijd van 23.73 en bewees zo zijn constante van het seizoen.

Drie finales, één medaille

Gisteren schreven we nog “Drie finales, twee medailles”. Vandaag werd het één medaille. Luca Heyvaert veroverde het brons in de 100 meter-finale. De scholiere was met 12.30 (0.3m/s) bij de snelste drie atletes. Enkel Lizzi Nzukou Wakam Callie (MOHA) en Lauryn Adewoye waren met 12.22 en 12.27 nog net iets sneller.
Cadette Ella Heyvaert liet bij een tegenwind van -1.2 m/s de zevende tijd van het pak optekenen. Ze klokte daarbij 13.01. De titel ging naar Alexandra Mortant (CABW) die het haalde in een zeer snelle 12.10. Maithe Davids (AVT) en Noor Vermeiren (ACHL) mochten mee het podium op.

In de 200 meter lukte Tibe Temmerman de zesde tijd van alle deelnemers. Met 23.64 bij -0.9 m/s klokte hij een tijd die nét iets trager was dan in de reeksen. Tibe finishte wel als eerste eerstejaars cadet. De overwinning ging naar Senne De Vos (KAAG) die het met 22.39 haalde van Cedric Verschueren (ACW, 22.90) en Zachary Carlier (CABW, 23.10).

Siebe Van Campenhout was de laatste die in actie mocht komen. In de 1500 meter liet de scholier 4’20.37 noteren. Hij lukte zo een achtste stek op dit Belgisch kampioenschap. De overwinning ging naar Simon Van Hammee (RIWA) die het in een spannende sprint na 4’16.27 haalde van Thomas borry (SPBO) en Tom Delrez (RFCL).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube