LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Deelnemers Belgisch kampioenschap CAD/SCHOL

Kessel-Lo
05
september 2018

In het Leuvense Kessel-Lo wordt komend weekend zowel zaterdag als zondag het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren afgewerkt. Acht Lebbekenaren komen in actie op negen disciplines.

Raakt Timon opnieuw op het podium?

Kan Timon Van Damme na de Vlaamse titel ook de Belgische titel veroveren? Hij krijgt alvast heel wat extra concurrentie. Onze cadet ging dit jaar al over 3m60, maar liefst vier Walen gingen al hoger. Onder hen Pierre Straet (HERV) die reeds de 4 meter wist te overschrijden.

In het kogelstoten is Rune Vierendeels opnieuw van de partij. Zij miste op het Vlaams kampioenschap net het podium, en krijgt opnieuw sterke tegenstand te verwerken op het BK. Rune was dit jaar al goed voor een worp van 10m58.

1500 meter met Siebe, Madeleine en Noor

Scholier Siebe Van Campenhout is er met zijn 4.16.11 bij in de 1500 meter. Benieuwd wat de Vlaams cadettenkampioen in de 800 meter van 2017 aan het eind van een lang seizoen nog uit zijn spikes kan halen.

Nog in de 1500 meter maakt Madeleine Raemdonck zich met 4.52.25 op voor een strijd om de ereplaatsen. Het podium lijkt moeilijk, maar in een tactische 1500 meter weet je maar nooit. Ook Noor Quintelier gaat van start in dit nummer. Zij liet dit jaar al 5.03.73 noteren, de 22e inschrijvingstijd.

Sprintkansen voor Loike en Luca

In de sprint is cadette Timea Huyck erbij op de 400 meter. Timea heeft met 64.39 de laatste inschrijvingstijd achter haar naam staan, maar heeft mits een goede wedstrijd zicht op een betere einduitslag.
Loike Vierendeels staat met 66.48 achter haar naam op de 400mH voor scholieren. Loike was vorig jaar als eerstejaars goed voor brons in dit onderdeel. Dit jaar heeft ze de zesde inschrijvingstijd achter haar naam staan.

De korte sprint wordt door Luca Heyvaert afgewerkt. Zij dubbelt in 100 en 200 meter, waar ze vorig jaar op het BK voor cadetten een bronzen medaille veroverde op het langste nummer. Dit jaar klokte Luca als eerstejaar scholiere 12.50 op de 100 meter en 25.07 op de 200 meter. Die 25.07 is de vierde inschrijvingstijd. Op de 100 meter wordt het knokken voor een plaats bij de beste acht.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden. Voor het uurrooster klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube