LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries klopt Jochem Vermeulen (KAPE) en pakt Belgische 1500m-titel bij de scholieren

Moeskroen
07
september 2015

Op het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren, voor de meeste atleten de afsluiter van een lang zomerseizoen, wist Dries De Smet het goud te pakken op de 1500m. Bo Van Aken was goed voor zilver op diezelfde afstand.

Alles begon me tFlorence Van Laethem. Zij klokte 2″27.09 over de 800m bij de cadetten meisjes en eindigde daarmee op een vierde plaats in haar reeks. Scholiere Amber Van de Maele werd vijfde in haar reeks op diezelfde afstand. Amber klokte een tijd van 2″27.52. Bij beide categorieën ging het in de tweede reeks nog een stuk sneller.

Eline Ghijselinck finishte op een negende stek op de 3000m voor scholieren meisjes. Zij klokte 11″47.13.

Twee keer prijs op de 1500m

Bo Van Aken zorgde voor het eerste hoogtepunt van de dag. Hij lukte met 4″09.79 een zilveren medaile op de 1500m. Bo moest enkel Antoine Senard (SER, 4″08.19) voor laten. Louis Vandermessen (CABW) won de sprint voor de derde plaats op ruime afstand (4″12.89). Bo was achteraf erg teleurgesteld. De cadet zat ideaal geplaatst bij het ingaan van de slotronde, tot Louis Vandermessen het nodig achtte de ellebogen te gebruiken waardoor Bo werd teruggedrongen. Antoine Senard profiteerde optimaal en liep naar de titel. Klacht indienen had geen zin. In het fotoalbum zijn foto’s terug te vinden van het voorval.

Bij de scholieren kreeg Dries De Smet clubgenoten Arne Teck en Jonas Van Biesen mee aan de start. Dries, eerder al Vlaams kampioen op de 3000m, moest het opnemen tegen de sterke Jochem Vermeulen (KAPE). Jochem mocht eerder dit jaar al aantreden op het WK voor junioren in Colombia en wist ook het 34 jaar oude record op de afstand te verbeteren. Dries bleek echter in zijn dagje, want na een seizoen vol perikelen met zijn knie, wist hij de sprint te winnen van Jochem om zo de Belgishe titel te veroveren in een tijd van 3″56.63. Ziad Audah (RIWA) mocht als derde mee het podium op. Arne Teck kwam na 4″12.68 als negende over de meet. Jonas Van Biesen eindigde op een zestiende plaats na 4″25.89.

Belgisch kampioen 1500m 🇧🇪#heufd #lebb #siskpic (📷: @tomassisk )

A photo posted by Dries De Smet (@3sdesmet) on

Dries kreeg met zijn prestatie ook een vermelding op de website van de Vlaamse Atletiekliga. Klik hier. Vrijdag aanstaande komt Dries net als vorig jaar nog in actie tijdens het voorprogramma van de Memorial Van Damme.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube