LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Luca en Loike doorbreken barrières op BK cadetten en scholieren

Gent
04
maart 2018

Op het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren konden Luca Heyvaert en Loike Vierendeels in respectievelijk de 60m en 400m een iconische grens doorbreken.

Luca Heyvaert dubbelde op de korte sprintnummers. In de 60 meter wist ze zich dankzij een duik onder de 8 seconden te verzekeren van een plaats in de finale. 7’96 was haar tijd. In die finale kon Luca finishen in een nog straffere tijd: 7.89. Het leverde haar als eerstejaars scholiere een vijfde stek op.
In de 200 meter klokte Luca vanuit de op één na snelste reeks 26.03. De medailles werden in de snelste reeks verdeeld. Het clubrecord van Lize De Geest (26.01) uit 2007 blijft zo nog nét overeind.

Net als Luca brak ook Loike Vierendeels voor het eerst een barrière van formaat. Loike klokte met 59.91 de winnende tijd in haar reeks en dook voor het eerst onder de minuut op de 400 meter.
Cadet Robbe D’Hondt liet de klok stoppen na 59.24 en eindigde op een tweede plaats in zijn reeks.

Als toetje op de taart kreeg Luca Heyvaert het fijne nieuws dat ze deel mag uitmaken van de selectie eerstejaars scholieren die het in een interland met Vlaanderen opneemt tegen Nederland en het Duitse Nordrhein-Westfalen. Lees hier verder.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube