LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Luca pakt zilver en brons op BK CAD/SCHOL

Gent
03
maart 2019

Op het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren kwamen verschillende Lebbekenaren in actie. Luca Heyvaert was met zilver en brons op de twee kortste sprintnummers de meest succesvolle van het pak. Tibe Temmerman eindigde tweemaal nét naast het podium in diezelfde explosieve disciplines.

De sprinters van de kortste afstand mochten zich al vroeg in de voormiddag opmaken voor de reeksen. De acht stelste tijden verzekerden zich van een plaatsje voor de finale. Voor onze club kwamen vier atleten in actie, met Ella en Nona Heyvaert die samen in reeks 2 als eersten in de blokken mochten kruipen. Ella lukte met 8.22 de derde tijd in haar reeks, Nona werd met haar 8.36 vijfde. Beiden konden zich niet verzekeren van een finaleplaats.

2 Finaleplaatsen 60m, 1 medaille

De twee volgende sprinters konden wel een finaleplaats afdwingen. Cadet Tibe Temmerman won zijn reeks in een tijd van 7.55. Goed voor de zevende tijd van alle deelnemers en een finaleplaats. Scholiere Luca Heyvaert was met 7.83 de beste in haar reeks en plaatste zich zo met de derde tijd voor de beste acht.

In de finales van de 60m kon Luca 7.72 haar beste tijd van het seizoen. Dat leverde haar een zilveren medaille op. Enkel Mariam Oulare (RCB) was met 7.57 te sterk. Luca kwam bovendien ook in de buurt van het clubrecord van Lize De Geest (7.68).
Tibe lukt bij de cadetten jongens plaats vijf. Hij evenaarde met 7.49 zijn persoonlijke beste én het clubrecord dat reeds op zijn naam stond.

Nona nam na de 60 meter ook deel aan het verspringen. Ze lukte met 4m90 de zevende prestatie van alle deelneemsters en de vierde van haar geboortejaar.

Luca pakt ook brons in 200m, Tibe vierde

In de 200 meter was Ella Heyvaert goed voor de overwinning in reeks twee. Ella noteerde daarbij een stevige 26.78, waarmee ze voor het eerst onder de 27 seconden dook op deze afstand.
Scholiere Luca Heyvaert luisterde haar kampioenschap verder op met nog een tweede medaille. 25.25 was goed het brons en bovendien slechts 2 honderdsten boven haar eigen club- en persoonlijk record. Net als in de 60m was Mariam Oulare (RCB) de snelste met 24.73. Perrine Cossez (USTA) eindigde tweede na 25.09.

Bij de jongens viel Tibe Temmerman nét naast het podium. Met een tijd van 23.89 kwam hij twee tienden seconde tekort voor de medailles. Wél wist hij zijn eigen clubrecord aan te scherpen. Dat stond sinds januari op 24.04. Bovendien eindigde Tibe als eerste van zijn geboortejaar.

Cadette Ine Van Damme legde de 400 meter af in een tijd van 62.67 en was zo goed voor een reeksoverwinning. Helaas ging het een reeks later nog harder, waardoor Ine niet in aanmerking kwam voor de medailles. Met haar 62.67 dook ze wel liefst 2 seconden onder haar oude persoonlijk record.

De laatste die in actie kwam was Rane Van Buyten. Ook Rane verbeterde haar persoonlijk record aanzienlijk. In het hinkstapspringen ging ze van 8m85 naar 9m30 om zo een tiende plaats binnen te halen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube