LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Cadet Jarno kroont zich met 22.90 tot Belgisch 200m-kampioen

Gent
01
maart 2020

Na de Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften van zaterdag in Louvain-la-Neuve, was het vandaag aan de cadetten en scholieren in Gent. Luca Heyvaert gaf gisteren met een bronzen medaille het goede voorbeeld. Vandaag deed Jarno Torck er nog een schepje bovenop.

Ochtendstond heeft reeksen in de mond

Het kampioenschap werd al in de voormiddag op gang geschoten met de reeksen 60 meter. Hierin lukte cadette Ella Heyvaert de vijfde prestatie in reeks één: 8.18.
Bij de jongens wonnen zowel Jarno Torck als Tibe Temmerman hun reeks. Jarno was met 7.30 de beste in reesk twee, Tibe met 7.50 de beste van de vierde reeks. Beide jongens kwalificeerden zich rechtstreeks voor de finales.

Scholieren Robbe DHondt en Meindert Caudron liepen beiden in reeks één. Eerstgenoemde haalde het nét van club- en trainingsgenoot Meindert. 7.54 en 7.57 waren goed voor plaatsen vier en vijf in de reeks. Bovendien klokten ze met deze tijden beiden een persoonlijk record.

Vervolgens mochten ook de hordenspecialisten aan de bak op de kortste sprintafstand. Cadette Emma Muyshondt liep in de eerste reeks naar 10.03 en plaats acht.

Timon vijfde in polsstok

Op de 400 meter liep scholiere Timea Huyck een tijd van 64.30. Hiermee eindigde ze op plaats vijf in de tweede reeks.

Mauro Smismans legde de dubbele baanronde bij de cadetten heren af in een tijd van 57.34. Hij won hiermee de tweede reeks, scherpte zijn persoonlijk record liefst 3 seconden aan en eindigde zelfs in de top-10 van dit BK. Nog bij de heren, maar een leeftijdscategorie hoger, lukte Jasper Van den Bulcke een tijd van 53.64. Jasper eindigde zo op plaast vijf van reeks twee.

In het hinkstapspringen kwam Alessandra Gheorghe tot 10m01. De cadetten eindigde hiermee op een achtste plaats én verbeterde het clubrecord. Nona Heyvaert nam deel aan het verspringen, maar liet driemaal een nulsprong noteren.
Nog in de springnummers kon scholier Timon Van Damme 4m30 overschrijden. Een nieuw persoonlijk record. Timon wist daarmee de vijfde plaats te behalen op amper 5 centimeter van het brons.

Jarno (vice-)kampioen

Jarno Torck en Tibe Temmerman trokken gezamenlijk naar de finales van de 60 meter. Ze kregen er stevige concurrentie van Cèdric Mitieh uit Luik. Cèdric gaf met 7.14 iedereen het nakijken. Jarno kwam met een stevige 7.24 uit op plaats twee en kan zich zo vice-Belgisch kampioen noemen. Tibe Temmerman klokte af na 7.46 en viel nét naast het podium op plaats vier.

Van de kortste sprintafstand ging het naar de 200 meter. Jante Recour, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert kwamen allen in actie bij de cadetten meisjes. Jante liep in reeks twee naar een tweede stek en 27.16 (een PR). Nona won reeks drie in een tijd van 26.44, waarmee ze voor het eerst onder de 27 seconden dook. Ella lukte met 26.33 de snelste Lebbeekse tijd én een persoonlijk record. Zij was goed voor plaats twee in reeks 4 en een zevende plaats in de einduitslag. Ook Nona haalde de top-10.

Jarno Torck en Tibe Temmerman kregen beiden een baan in de snelste reeks bij de cadetten jongens. Ditmaal trok Jarno wel aan het langste eind. In een spannende wedstrijd haalde hij het met een nieuw clubrecord van 22.90 van Cèdric Motieh (RFCL) die 4 honderdsten later over de meet kwam. Ook ditmaal kwam Tibe Temmerman als vierde over de meet na 24.10. Er werd echter in reeks vier nog sneller gelopen, waardoor Tibe uiteindelijk de vijfde plaats behaalde. Cèdric werd later immers gedeclasseerd wegens uit de baan lopen.

Bij de scholieren mochten Robbe Dhondt en Meindert Caudron opnieuw in dezelfde reeks starten. Net als in de 60 meter was het Robbe die aan het langste eind trok. Hij lukte met 23.87 plaats twee en opnieuw een persoonlijk record. Meindert kende pech en klokte met 48.44 de vijfde tijd.

De wedstrijden over 800m en 1500m worden, wegens het verplaatste BK veldlopen, volgende week in Gent afgewerkt. Meer informatie over de Lebbeekse deelnemers kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube