LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vier keer top-10 op het BK veldlopen

Brussel
24
februari 2019

In het park van Laken te Brussel stond de laatste manche van de CrossCup op het programma. Deze laatste wedstrijd van het regelmatigheidscriterium was ook het Belgisch kampioenschap in het veldlopen. Vier atleten zorgden voor een top-10 notering. Dries De Smet eindigde elfde in de korte cross.

Laurens zorgt voor eerste top-10

Aiko Engelaar veroverde een 40e stek bij de eerstejaars benjamins meisjes. Tweedejaars Rane Maes en June De Kempeneer zorgden voor een 48e en 54e stek.
Bij de eerstejaars jongens kwam Lewis Lutgens als 53e over de meet, terwijl Vic Van de Sijpe 63e eindigde. Ook bij de tweedejaars verschenen twee jongens aan de start. Noah Ateca en Xander Van Nijverseel liepen naar plaatsen 74 en 98.

Pupille Lien Maetens liep naar een eerste top-20 plaats: 16e. Tweedejaars Bente Van Ingelgem was goed voor stek 60. Zij werd gevolgd door Elena Ateca (76e), Githe Van Mol (81e) en Ruth Hiel (95e).
Bij de jongens kwam Arnoud Vermoesen in de buurt van de top-20. Hij liep als 25e over de finishlijn. Leeftijdsgenoot Arne Van Nieuwenborgh volgde op plaats 101. Tweedejaars Seppe Van de Sijpe eindigde op plaats 108.

Zina Looverie kon bij de miniemen meisjes 33e eindigen. Tweedejaars Alessandra Gheorghe, een dag eerder nog indoor aan de slag, eindigde op plaats 69. Emma Muyshondt finishte als 82e.
Eerstejaars miniemen waren er niet, maar bij de tweedejaars zorgde Laurens Blommaert voor de eerste top-10 notering van de dag. Laurens eindigde zevende. Arthur Vermoesen volgde op plaats 40. Lukas Raemdonck was goed voor de 62e stek.

Ook top-10 voor Sara (CAD),
Siebe (SCHOL) en Bo (JUN)

Bij de eerstejaars cadetten meisjes voegde Sara Vercauter meteen een tweede top-10 stek toe aan het Lebbeekse compto. Sara kwam als negende over de lijn. Nienke Van Campenhout finishte op plaats 30. Bij de tweedejaars was Noor Quintelier de snelste Lebbeekse op plaats 17. Madeleine Raemdonck (33e), Larissa Huyck (35e), Timea Huyck (42e), Merel Geerts (56e) en Nona Engelaar (64e) volgden op enige afstand.
Bij de jongens kwam enkel Cedric Galle in actie. Hij was goed voor de 63e plaats.

Eerstejaars scholiere Lotte Van Cante bolde als 29e binnen, terwijl er bij de tweedejaars geen Lebbekenaren aan de start verschenen.
Siebe Van Campenhout wist de sterkste prestatie van de dag neer te zetten. Siebe kwam als vijfde over de meet. Tristan Blommaert en Tuur Dieleman eindigden bij de eerstejaars op plaatsen 21 en 34.

Junior Bo Van Aken kwam met een tiende plaats net in de top-10 terecht, waarmee hij de vierde Lebbeekse top-10 prestatie van de dag lukte.

Dries elfde in de lange cross

In de lange cross bij de senioren kregen we zowel bij de dames als heren geen Lebbekenaren aan de start. De korte cross zorgde wel voor een resem Lebbeekse deelnemers. Dries De Smet liep een hele wedstrijd attent voorin, maar kwam aan het eind één plaatsje tekort voor de top-10: elfde. Gaetan Van Laethem volgde verderop op plaats 32, Arne Teck eindigde 44e, Dieter De Ridder 54e, Tim Dumarey 91e, Glen Braem 107e, Sigurd Suys 172e en Albert Van Nuffel 179e op in totaal liefst 197 deelnemers.

Bij de dames verschenen Mariska Tjeerdsma en Soraya Meert aan de start. Mariska eindigde op een 21e plaats. Soraya lukte de 35e positie.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube