Hanne kroont zich tot Belgisch veldloopkampioene

Brussel
01
maart 2020

Zondag stond, met een weekje vertraging, dan toch het Belgisch kampioenschap veldlopen op het programma. Het park van Laken mocht naast een heleboel atleten toch ook nog een sterke wind verwelkomen. Het maakte het zware parcours er alleen harder op.

Jeugd haalt twee vierde plaatsen

Benjamine Lotte Van Gehuchten kon meteen de toon zetten bij de eerstejaars benjamins meisjes. Lotte liep naar plaats vier en viel nipt naast het podium. Ze was de enige Lebbeekse startster in haar categorie. Bij de één jaar oudere atletes gingen Aiko Engelaar en Marte Vermeir van start. Aiko eindigde als 21e, Marte eindigde op plaats 49.
Bij de jongens bleven Lenn Van den Abbeele en Niklas Braeckevelt in elkaars buurt om uiteindelijk plaatsen 9 en 11 binnen te halen. Tweedejaars Arno Vereecken haalde de 72e plaats bij de tweedejaars benjamins.

Drietal Delfine De Smet (17e), Maité Guns (36e) en June De Kempeneer (50e) kwam uit bij de eerstejaars pupillen. Lien Maetens lukte stek 17 bij de tweedejaars. Zij werd kort gevolgd door Lize Vermeir op plaats 21. Lore Vermeir lukte de 50e stek.
Tieme Bellon en Xander Van Nijverseel eindigden 57e en 79e. Arnaud Vermoesen kon als tweedejaar een mooie 14e plaats veroveren.

Miniemes Tine Huysman, Dieuwke Van Campenhout en Lore De Proft verloren elkaar geen moment uit het oog. De drie eerstejaars finishten op plaatsen 47, 48 en 49. Bij de tweedejaars liet Phebe Van Lokeren een vierde plaats noteren. Zij viel zo net als benjamin Lotte nipt naast het podium. Met Myrthe Baeten eindigde bovendien nog een Lebbeekse in de top-10. Myrte kon de 8e stek veroveren. Nora Vereecken lukte plaats 63.
Bij de eerstejaars jongens liep Loui De Bilde naar een 25e plaats. Clubgenoten Glenn Nieuwenborg en Wout Cools eindigden op plaatsen 66 en 74.

Tweemaal top-10 bij de scholieren

Over naar de cadetten en scholieren dan. Ook hier werden wedstrijden voor alle geboortejaren gescheiden afgewerkt. Manon Van Roy en Fran Milis liepen zo naar plaatsen 29 en 41 bij de cadetten meisjes. Tweedejaars Moia Hermans, Sara Vercauter en Nienke Van Campenhout eindigden als 16e, 19e en 24e.
Bij de eerstejaars jongens bleef Arthur Vermoesen net Arthur De Smet voor voor plaatsen 29 en 30. Laurens Blommaert staakte onderweg de strijd. Tweedejaars Maarten Willems en Xander Cools eindigden 45e en 51e.

Scholieres Madeleine Raemdonck, Jana Kluskens en Elena Kluskens liepen knap naar plaatsen 7, 9 en 11. Larissa Huyck volgde iets verderop als 28e. Tweedejaars Lotte Willems eigende zich de 21e plaats toe.
Laurens Blommaert was de enige starter bij de scholieren jongens. Hij kon als tweedejaars een 33e stek binnenhalen.

Hanne bekroont schitterend seizoen

Juniore Hanne Willems kon zich in een spannende tweestrijd tot Belgisch kampioen veldlopen kronen in haar categorie. Zij zet zo de bekroning op het werk van haar knappe seizoen vol overwinningen.

Op de lange cross bij de senioren verschenen geen atleten aan de startlijn. In de korte cross bij de mannen gebeurde dat wel. Vijf stuks zelfs. Bo Van Aken liep naar een 44e stek en werd zo de beste Lebbekenaar. Arne Boeykens (75e), Yannis De Smedt (84e), Glen Smet (98e) en Niels Vandeperre (108e) eindigden verder in het veld.

Foto’s en filmpjes mogen steeds worden doorgemaild naar webteam@lebb.be.

Voor de einduitslag van ons crosscriterium klik je hier.