LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK 4x800m levert vuurwerk op: zilver, brons én een vierde plaats

Lier
03
september 2017

In Lier werden de Belgische kampioenschappen aflossingen georganiseerd. Door het afzeggen van de 4x400m bij de heren bracht onze club zeven teams in stelling, waarvan er drie meestreden voor de medailles.

Lise Verbruggen, Lize De Geest, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert moesten al vroeg hun bed uit, want om 10u00 ’s ochtends stonden de reeksen 4×100 meter op het programma. In de derde van evenveel reeksen liepen ze naar de vijfde tijd. 50.62. Dat is ongeveer anderhalve seconde boven het clubrecord.
Ook in de 4x200m kon de finale niet worden bereikt. Lize De Geest en Luca Heyvaert werden aangevuld met Cynthia Meert en Vicky Vanden Nest om de vier halve baanrondes af te werken. Het kwartet lukte me t1’47.83 de vierde tijd van reeks één.
Bij de mannen konden Danny Van Nuffel, Jonas Bogaerts, Aiko De Mol en Pieter De Maersschalck de afstand afleggen in 1’33.48. Zij eindigden derde in de derde reeks. Ook zij konden zich niet plaatsen voor een finale.

Vrouwen met 4x800m-brons, heren vierde

Op de 4×800 meter kregen we liefst drie teams aan de start. Bij zowel alle categorieën vrouwen als heren én bij de masters heren verschenen kwartetten aan de start.

Bij de dames deden Soraya Meert, Lotte Hellinckx, Delphine Van Laethem en Riet Vanfleteren mee voor de overwinning in de 4x800m. Het viertal eindigde de wedstrijd in de 12e prestatie aller tijden én was goed voor een verbetering van het clubrecord met bijna 20 seconden. 9’04.20 was daarnaast goed voor het brons. Enkel LAC Eupen en ASV Oudenaarde legden de afstanden nog sneller af. 8’59.78 was goed voor de overwinning, 9’00.20 leverde zilver op.
Ook de heren brachten een sterk team aan de start. Michiel De Proft, Jonas Van Biesen, Arne Teck en Pieter De Maersschalck lukten de derde tijd in hun reeks én een nieuw clubrecord op de afstand. 7’50.47 was beter dan de 7.52.38 die sinds 1990 op de tabellen stond. Helaas voor de heren lukten de mannen van Excelsior in reeks 1 een nog snellere tijd, waardoor ze het brons met iets meer dan een seconde misten.

Masters pakken zilver

Masters Jan Vierendeels, Imed Njema, Peter Van Damme en Ben Quintelier wonnen hun reeks in de 4×800 meter. Net als bij de AC heren ging het in de eerste reeks helaas nog nét iets sneller. De heren lukten met 8’40.75 wel een zilveren medaille.

Afsluiten deden Loike Vierendeels, Cynthia Meert, Lise Verbruggen en Laura Stuyck op de 4×400 meter. De meisjes klokten de vijfde tijd (4’15.10) in hun reeks.

Gezellig afsluiten op restaurant

Na afloop van het kampioenschap werden de sterke prestaties in een nabijgelegen restaurant gevierd. Het lange seizoen zit er voor enkele atleten nu definitief op. Tijd om te vieren, te herbronnen en nieuwe doelen te stellen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube