Brons, vierde stek en twee finaleplaatsen op BK estafette

Merksem
08
september 2019

Net als enkele jaren geleden in 2013 stond het Belgisch kampioenschap estafetten opnieuw op het programma in Merksem.

Traditiegetrouw mogen de sprinters vroeg uit hun bed. De reeksen 4x100m worden immers steeds ’s ochtends vroeg gelopen, zodat later op de dag de finales kunnen worden betwist tussen de 4x200m en 4x400m door. Tina Mergan, Luca Heyvaert, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert bewezen snelle ochtendbenen te hebben. Met 49.21 klokten ze meteen een dijk van een tijd die goed was voor een finaleplaats. Onze jongens klokten een tijd van 44.67. Jarno Torck, Tibe Temmerman, Jonas Bogaerts en Thomas Van Ingelgem eindigden zo vijfde in hun reeksen konden geen plaatsje in de finale afdwingen.

Clubrecord en vijfde stek 4x200m

Voor de 4×200 meter werd de vrouwenploeg ietwat aangepast. Nona Heyvaert maakte plaats voor Loike Vierendeels. Samen met Ella, Luca en Tina liep zij een snelle 1’44.48. Hiermee eindigden ze op plaats vier in hun reeks en mochten ze zich opmaken voor een tweede finale. Net als op het provinciaal kampioenschap van enkele weken geleden ging het clubrecord voor de bijl. Toen klokten onze meisjes nog een tijd van 1’45.23.

Onze jongens – in exact dezelfde opstelling als de 4×100 meter – klokten een tijd van 1’33.73. Jarno, Tibe, Jonas en Thomas eindigden zo op een zesde plaats in hun reeks en dertiende in totaal.

4x800m-brons voor masters, net niet bij de AC

Onze club kon ook sterke 4×800 meter-teams aan de start brengen. Met een heleboel atleten die al onder de 2 minuten doken dit jaar werd een vierde plaats behaald. Bo Van Aken, Michiel De Proft, Arne Teck en Gaetan Van Laethem kwamen met 7’48.62 nét tekort voor de medailles. Daarvoor was 7’47.98 nodig. Het clubrecord, dat twee jaar geleden werd gelopen, staat op 7.44.89.
Onze masters heren lukten wel een medaille. Door te finishen in een tijd van 8’47.30 behaalden Ben Quintelier, David Jacops, Imed Njema en Bart Raemdonck knap de bronzen medaille.

Finales 4×100 en 4x200m

In de finale 4×100 meter lukten onze meisjes net als in de 4×200 meter een vijfde stek. Ze liepen daarbij nog nét iets sneller dan ’s ochtends. De klok stopte op 49.15. Het clubrecord van 49.02 uit 2011 komt zo in het vizier.

Kort daarop volgde al de finale van de 4×200 meter. Nona, Luca, Ella en Loike liepen in deze finale naar 1’45.48 en een zesde plaats. Met hun tijd in de reeksen hadden ze één plaatsje beter kunnen doen.