LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Goud en brons voor 4×800 op het BK estafette

Moeskroen
19
september 2020

In Moeskroen werden de Lebbeekse scholieren meisjes Belgisch kampioen in de 4x800 estafette. De mannenploeg alle categorieën kaapte het brons weg.

4x100m finales zonder medailles

Onze club begon de dag al vroeg met de 4x100m estafette. Hier verschenen verschillende teams aan de start. Het eerste was de damesploeg AC met Jill Perdaens, Luca Heyvaert, Nona Heyvaert en Emma Hiel. Zij kregen een klein q’tje achter hun naam door te finishen in een stevige 49.38. Daarmee waren ze via de snelst verliezende tijden gekwalificeerd voor de finale.

Scholieren Meindert Caudron, Robbe Dhondt, Floren Kerre en Jasper Van den Bulcke gaven de stok rond in een goede 45.15. Helaas eindigden ze hiermee net buiten de verliezende tijden, waardoor ze geen finaleplaats konden bemachtigen.

In de finales 4x100m kon onze AC-ploeg nog iets beter doen dan in de reeksen. Met 49.23 haalde hetzelfde dameskwartet een tijd van 49.23. Een zesde plaats viel hun ten dele.

4x200m en 4x400m

Ook in de 4x200m traden Jante Recour, Luca Heyvaert en Emma Hiel aan. Zij werden deze keer vergezeld van Ella Heyvaert om de afstand af te werken. Samen liepen ze naar 1’44.23. Goed voor een tweede stek en rechtstreeks plaatsje in de finale.
Tijdens die finale bleven de meisjes iets onder hun tijd van eerder op de dag. Ze eindigden op plaats vijf na 1’44.55.

Bij de heren vormden Meindert Caudron, Tibe Temmerman, Robbe D’Hondt en Jasper Van den Bulcke het Lebbeekse AC-team. Zij eindigden hun wedstrijd na 1’32.99 en konden zich niet voor de finale kwalificeren.

Loike Vierendeels, Timea Huyck, Nona Heyvaert en Riet Vanfleteren liepen samen naar plaats zeven in de 4×400 meter. Het kwartet zette daarbij 4’55.83 neer. 3’38.31 was dan weer de tijd van onze alle categorieën heren. Danny Van Nuffel, Bo Van Aken, Floren Kerre en Arne Boeykens zetten deze tijd neer en lukten er een achtste stek in hun reeks mee.

4x800m

Onze teams van de 4x800m presteerden ongetwijfeld het sterkst. Maloe Decorte, Mariska Tjeerdsma, Hanne Willems en Soraya Meert vormden het 4x800m-team bij de alle categorieën dames. Na 9’28.05 eindigden zij op de meest ondankbare plaats: de vierde.
Cadettes Shauni Van Niewenhove, Manon Van Roy, Sara Vercauter en Moia Hermans legden de acht ronden af in een tijd van 10’19.20 en eindigden zo op een zesde stek in hun leeftijdscategorie.

Bij de scholieren liet het Lebbeekse viertal alle verzamelde tegenstand achter zich. Na 9’34.95 eindigden Lotte Willems, Elena Kluskens, Madeleine Raemdonck en Jana Kluskens op de eerste plaats. Zij pakten aldus de Belgische titel in hun leeftijdscategorie.

Onze alle categorieën heren zorgden voor een tweede Belgische medaille. Brent Soetens, Arno De Feyter, Jan Van Den Broeckk en Bo Van Aken kregen de stok rond in een tijd van 7’45.66 en eindigden zo op plaats drie, goed voor het brons.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube