LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Heren lukken 4x800m-goud, zilver voor dames 4×100 en 4x800m

Jambes
05
september 2021

Het Belgisch kampioenschap estafette werd dit jaar georganiseerd door atletiekvereniging Samber en Maas (SMAC). In de 4x800m werden twee medailles gehaald in de alle categorieën: goud voor de heren, zilver voor de dames. Onze scholieres 4x100m lukten het zilver.

Scholieren sprinten naar eremetaal 4x100m

Meindert Caudron, Thomas Van Ingelgem, Jarno Torck en Aico Van Grembergen lukten een vierde plaats in reeks 1 van de 4x100m. Met hun sterke tijd van 43.37 konden ze zich net niet kwalificeren voor de finale bij de alle categorieën. Onze dames hoefden zich niet te kwalificeren. Met acht ingeschreven teams, mocht iedereen meteen van start gaan in de finale. Lisa De Troyer, Luca Heyvaert, Nona Heyvaert en Emma Hiel lukten met 49.41 de zesde plaats.

Scholieres Lisa De Troyer, Nona Heyvaert, Ella Heyvaert en Timea Huyck deden dat wel. Vrijdag legden ze nog beslag op de tweede plaats tijdens het voorprogramma van de Memorial Van Damme. Nu lukten ze met 49.89 een kwalificatie voor de finale van de 4x100m. Goed voor een plaats in de finale, met uitzicht op medailles.

Onze scholieres deden het in de finale nog beter dan in de reeksen. Het stokje ging rond in een snelle 49.57. Daarmee waren ze twee tienden trager dan AV Lokeren, maar 2 honderdsten sneller dan Looise AV die het brons binnen haalden.

Onze scholieren jongens hadden net dat tikkeltje minder geluk. Meindert Caudron, Tibe Temmerman, Jarno Torck en Tijl Dhondt hoefden geen reeksen te lopen bij de 4x100m scholieren. Er waren namelijk exact 8 teams ingeschreven, evenveel als er finaleplaatsen beschikbaar waren.
Het viertal dat vrijdag tijdens de Memorial Van Damme nog goed was voor een derde stek, liet het stokje rondgaan in een stevige 44.03. Daarmee kwamen ze amper één honderdste tekort om het brons van AV Lokeren a te snoepen. Onze jongens eindigden aldus op een vierde plaats.

Tweemaal 4x200m-finale

Ook in de 4x200m werden finaleplaatsen behaald. Bij de dames lukten Emma Hiel, Luca Heyvaert, Loike Vierendeels en Ella Heyvaert een snelle 1.43.82. Hiermee eindigden ze op een derde stek in hun reeks. Onze heren doken met 1.29.87 zelfs onder de 1.30. Thomas Van Ingelgem, Tibe Temmerman, Jasper Van Den Bulcke en Aico Van Grembergen legden zo beslag op plaats vier in hun reeks. Beide teams kwalificeerden zich zo voor de finale.

In de finale lukten onze dames met 1.43.68 een nog iets snellere tijd dan in de reeksen. Hetzelfde viertal kwam tot een zevende plaats. Onze heren behaalden – ook met hetzelfde team – net als de dames een zevende stek. Deze keer lieten ze 1.30.72 noteren.

Loike Vierendeels, Amber Van De Maele, Lotte Willems en Timea Huyck klokten een tijd van 4.07.53 over de 4x400m. Daarmee eindigden ze op een zevende plaats.

4x800m

Maloe Decorte, Soraya Meert, Amber Teugels en Lotte Hellinckx zorgden voor een volgende medaille. Met 9.16.95 werd vlot het zilver binnen gehaald bij de alle categorieën. Eendracht Aalst bleek te sterk voor het Lebbeeks viertal, maar AC Lyra werd op ruime achterstand gezet in de strijd om de andere medailles.

Onze heren deden zo mogelijk nog beter. Met Laurens Schockaert, Arno De Feyter, Jan Van Den Broeck en Gaetan Van Laethem werd een kwartet aan de start gebracht dat moeilijk te kloppen zou worden. Na een spannende strijd met RFC Luik konden onze mannen de Belgische titel veroveren in een snelle 7.44.48. RFC Luik en RAC Louvièrois mochten mee op het podium als twee en drie.

Brent Soetens, Arne Boeykens, Dieter De Ridder en Bo Van Aken kregen de stok van de 4x1500m rond in een tijd van 16.35.87. Het viertal haalde daarmee een vijfde plaats binnen voor onze club.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube