LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Knappe vijfde en negende plaats op BK 4x200m indoor

Louvain-la-Neuve
02
februari 2020

Op het Belgisch kampioenschap meerkampen in Louvain-la-Neuve werd voor het eerst ook het BK 4x200m afgewerkt. Normaal gezien staat dit Belgisch estafette kampioenschap gepland om de IFAM indoor. Maar door het terugtrekken van deze organisatie werd het kampioenschap verplaatst.

Twee zeer jonge teams werden afgevaardigd naar het Belgisch kampioenschap. Eén juniore, scholieren en cadetten moesten het mooie weer maken voor Lebbeekse AC. En ze bewezen hun potentieel.

Plaats vijf voor onze dames

Het Lebbeekse dameskwartet werd vervolledigd door slechts twee familienamen. Juniore Luca Heyvaert, cadette Ella Heyvaert en scholieres Elena Kluskens en Jana Kluskens. Samen liepen zij naar plaats vier in de laatste en snelste reeks van de wedstrijd. Daarbij klokten ze een snelle 1’43.83. Enkel in reeks 3 ging nog één team sneller, waardoor onze dames in de einduitslag het vijfde team van België werden.

De overwinning bij de dames ging naar een ongenaakbaar Racing Gent dat 1’36.97 klokte en zo o.a. CABW (1:39.91) en ACW (1:40.64) afhield. Het Lebbeekse clubrecord staat sinds vorig jaar op 1.43.58 en werd nét niet gehaald.

Heren winnen hun reeks

Onze heren lukten de overwinning in reeks twee. Cadetten Jarno Torck, Tibe Temmerman en Meindert Caudron wisselden samen met scholier Jasper Van den Bulcke het stokje af in 1’34.68. Met die tijd bleven ze een seconde boven het clubrecord uit 2017: 1’33.37.

In reeksen drie en vier ging het nog harder, waardoor onze heren uiteindelijk een mooie negende plaats behaalden. Het goud ging naar het Brusselse Excelsior, na 1’27.17. KAAG was goed voor zilver met 1:29.78 en het brons ging naar ASVO (1:31.64).

Voor het verslag van het BK meerkampen klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube