LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Sportieve familie Vierendeels rijgde dit weekend de Belgische titels aan elkaar

Lebbeke
18
maart 2015

Afgelopen weekend veroverde Jan Vierendeels andermaal twee Belgische titels bij de masters. Maar voor het sportieve gezin uit Heizijde stopte het daar niet. Dochter Loike pakte diezelfde dag immers een gouden medaille op het BK rope skipping.

Vader Jan veroverde zijn twee titels op de 200m en 400m indoor bij de M45. Zijn oudste dochter, Loike, sprong in het ropeskippen met haar team bij de beloften naar het goud op het Belgisch kampioenschap voor teams. De jongste van het gezin, Rune, werd zevende en Sverre, de oudste telg, haalde een 18e stek op datzelfde kampioenschap.

Het gezin laat zich al jaren opmerken met hun sportieve prestaties. Elk van de gezinsleden heeft immers al een knap palmares achter de naam staan. Jongste dochter Rune heeft verschillende clubrecords achter haar naam staan bij AC Lebbeke. Loike wist in Hong Kong zelfs een wereldtitel én een bronzen medaille te behalen in het rope skippen. Ook Sverre mocht toen naar het verre oosten reizen. Hij haalde er ook een bronzen medaille en een 14e plaats in een ander onderdeel.

Vlnr: Jan, Rune, Katrien, Sverre en Loike

Mama Katrien Cooreman veroverde al meermaals medailles op het Belgisch kampioenschap beachtennis. Ook Jan toonde zich al bedrijvig in deze sport. Hij haalde een Belgische titel en wist ook de kwartfinale van het Europees kampioenschap te halen. Klik hier om een blik te werpen op Jan zijn volledige beachtennis- palmares.
De kinderen tonen zich ook in deze sport bij de besten. Loike en Rune speelden in 2010 samen nog de kwartfinale van het dubbelspel op het WK in het Italiaanse Ravenna. Sverre kroonde zich in 2013 tot Belgisch kampioen in het dubbel bij de jeugd.

De vele knappe prestaties van het gezin ging ook de gemeente Lebbeke niet onopgemerkt voorbij. Jan kroonde zich in 2012 én 2013 tot sportman van het jaar. In 2012 deed hij dat nog voor het beachtennis, in 2013 voor de atletiek. Loike werd dit jaar uitgeroepen tot sportvrouw bij de jeugd voor haar prestaties in het ropeskippen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube