LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Zwaar BK halve marathon in Wevelgem

Wevelgem
22
september 2019

Zondag kon “JC Wevemgem” voor de tweede maal dit BK organiseren. Het weer zat de Lebbeekse deelnemers dit jaar niet mee.

In 2007 verscheen voor het eerst de “Leiemarathon” in de loopagenda’s. Het werd meteen een succes en de wedstrijd groeide uit tot een erg professionele organisatie. Ook andere afstanden werden toegevoegd. Het mooie, vlakke en verkeersvrije parcours zullen allicht niet vreemd zijn aan dit succes.

Spelbreker

Voor de atleten van AC Lebbeke werd het evenwel geen triomftocht. De onweerachtige warmte speelde iedereen parten. Tim De Ridder diende voor het eerst in zijn loopcarrière een sanitaire stop te maken. Kostbare tijd ging daardoor verloren. Hij klokte toch nog af in 1:19:49.
Adriaan Van Buggenhout deed net iets beter met 1:18:39. Voor Niels Slachmuylders zat het helemaal niet mee. Hij bereikte de eindmeet in 1:28:15. Stan De Vleminck kon door blessureleed niet starten.

Resultaat 21.1 km (887 deelnemers)

35 Adriaan Van Buggenhout 1:18:39
43 Tim De Ridder 1:19:49
109 Niels Slachmuylders 1:28:15

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube