Afstandslopers sluiten seizoen af met BK halve marathon

Berlare
21
september 2015

In Berlare werd op zaterdag het Belgisch kampioenschap halve marathon georganiseerd rond het Donkmeer. Op de wind na waren de omstandigheden perfect voor het langere loopwerk. Natalie De Ridder wist een plek in de top vijftien te bemachtigen, Jozef Bequé werd 4e in zijn leeftijdscategorie.

Nadat de organisatie vorig jaar in Sint-Truiden terechtkwam, vond het Belgisch Kampioenschap halve marathon dit jaar iets dichter bij huis plaats. Het logische gevolg was dat er een aantal afstandslopers deze wedstrijd die overigens rond de rustgevende buurt van het donkmeer plaatsvond, naar Berlare afzakten.

Jozef Becue in actie op het BK

Zo verschenen bij de mannen, Jozef Bequé slechts een week na zijn marathon van vorige week en Jan De Maersschalck aan de start van de halve marathon om de benen eens te testen.
Jan was heel goed vertrokken en liep lange tijd rond een plaats in de top 20 maar moest iets over halfweg de strijd staken wegens buikkrampen.
Jef was net zoals Jan goed vertrokken maar merkte dat hij de marathon die hij nog maar een week eerder nog niet helemaal had verteerd. Niettemin slaagde hij er toch in om 4e te worden in zijn leeftijdscategorie.

Ook bij de dames vonden we twee atletes aan de start van de halve marathon, zowel Natalie De Ridder als Yana Heirbaut gingen voor een mooie einduitslag.
Bij Natalie was het Bk een belangrijk doel dit seizoen en speciaal voor haar besloot Glen Braem om met haar van start tot finish naar een mooie tijd te begeleiden. Natalie wist uiteindelijk een plaats in de top 15 te bemachtigen en liep zo de beoogde tijd van 1u33.
Ook Yana werkte een mooie wedstrijd af, zij slaagde erin om na haar eerste ronde, om elke ronde onder de 30 minuten af te werken. Zij finishte mooi ond er de 2u in 1u56.

Twee top-tien noteringen op de 10 kilometer

De Donkmeerloop was echter niet alleen het toneel van de halve marathon lopers, op de 10 km kwamen ook twee lebbeekse mannen aan de start. Dimitri Taminau wou de goeie vorm van een week eerder op de Molenloop doortrekken. Dit maal zat een podiumplaats er niet in maar Dimitri kon toch een mooi ereplaats bemachtigen door vijfde te eindigen in 39m30.
Een luttele 17 seconden later kwam Pieter De Maersschalck over de streep, hij werd zevende in de einduitslag.

Nam je ook deel aan de Donkmeerloop in Berlare en sta je niet vermeld? Laat dan gerust iets weten en dan passen wij dit onmiddellijk aan!