Elena pakt 800m-brons op BK AC

Louvain-la-Neuve
26
februari 2022

Op het Belgisch kampioenschap alle categorieën te Louvain-La-Neuve kwamen verschillende van onze atleten in actie. Twee clubrecords moesten eraan geloven, maar belangrijker op een kampioenschap: één atlete kwam met een medaille naar huis.

Luca Heyvaert combineerde 60 en 200 meter op de piste in het Waalse Louvain-la-Neuve. Op de 60m liep ze in de reeksen naar een snelle 7.87. Op de 200m flirtte Luca andermaal met de 25-secondengrens die ze eerder al stevig doorbrak. Ditmaal kwam de seniore tot 25.01, waarmee ze zich kwalificeerde voor de finale.
Bij de mannen lukte Thomas Van Ingelgem andermaal een record bij de M35. Het nieuwe mastersrecord op de 60m staat nu op een stevige 7.17.

Lotte Willems mocht in de eerste van twee reeksen 800m aantreden. Dat is traditiegetrouw – normaal gezien – de traagste reeks, zodat in reeks 2 voor de knikkers wordt gestreden. Lotte kwam er tot een knappe 2:20.67 en vijfde plaats. In reeks twee kwam clubgenote Elena Kluskens in actie. Elena kende een begenadigd dagje. Met 2:08.91 deed ze net geen 2 seconden van haar eigen bestwaarde en clubrecord bij de juniores. Bovendien leverde het haar de bronzen medaille op. Enkel de oudere Vanessa Scaunet (CABW) en Camille Muls (RESC) bleken nog iets sneller.

De 1500m ging in één reeks van start. Mariska Tjeerdsma liep er met 4:42.30 naar de ondankbare vierde plaats. De top-3 was echter uit het zicht, voor brons was 4:32.06 nodig.

Tot slot kregen we nog Luca Heyvaert te zien in de finales van de 200m. Luca klokte vanuit baan 1 een tijd van 25.63 en eindigde daarmee op een knappe vijfde plaats.