LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Belgische titel voor Jonas (speer), zilver voor Dries (1500m) en brons voor Lotte (800m) in Nijvel

Nijvel
12
september 2016

In Nijvel stond het voorlaatste Belgische kampioenschap van dit jaar op het programma. Jonas Bogaerts (speer), Dries De Smet (1500m) en Lotte Hellinckx (800m) zorgden voor de Lebbeekse medailles.

Reeds vroeg op de ochtend liep belofte Lise Verbruggen de reeksen van de 100 meter. Daarin wist zij zich bij windstilte niet te plaatsen voor de finale later op de dag. Lise kwam als vierde van de eerste reeks over de meet na 13.59. In de vooravond nam Lise ook deel aan de 200 meter waar ze 28.11 wist te realiseren. Ze kreeg daarbij een te verwaarlozen rugwind van 0.1 m/s en eindigde vijfde in haar reeks.

Jonas pakt tweede Belgische titel op rij

Jonas Bogaerts opende dit kampioenschap op schitterende wijze voor onze club. Hij wist zijn titel in het speerwerpen te verlengen. Jonas wierp zijn speer 61m15 ver en wist zo Dries Meeusen (ABES) ver achter zich te houden. Dries wierp 55m86. De 48m08 van Jonas De Gendt (VITA) was goed voor brons.

Het artikel van vorig jaar kan je hier terugvinden.

Brons voor Lotte, Gaetan net niet

Gaetan Van Laethem liep naar een zesde plaats op de 800 meter. De juniore klokte een tijd van 1.57.42 en kwam daarmee amper een seconde tekort voor brons. De titel ging naar Lindert Lemouche (LYRA) in een tijd van 1.55.82.
Bij de beloften dames lukte Lotte Hellinckx een tijd van 2.21.11. Ze moest daarmee enkel Hanne Reynaert (ASVO) en Eline Pinter (AVKA) voor zich dulden. Lotte zorgde zo voor de tweede Lebbeekse medaille van de dag.

Op de 400 meter mocht Danny Van Nuffel in de op één na snelste reeks aantreden bij de beloften. Danny liep naar 51.17 en eindigde vierde in zijn reeks en de tiende tijd van alle deelnemers. Asamti Badji (RESC) ging met de titel aan de haal.

Dries zorgt voor derde kleur medaille

Delphine Van Laethem kende pech bij de beloften dames. Zij moest vrede nemen met de vierde plaats op anderhalve seconde van het brons. Delphine finishte in een tijd van 4’49″93. De titel ging naar Axana Schaeverbeke (ACME).
Bij de jongens ging Dries voluit voor de Belgische titel. Hij kreeg daarbij te duchten concurrentie van Julien Celis (HF). Die laatste haalde het ook in een tijd van 4’11″45. Dries kwam amper 35 honderdsten later binnen om zo in een tijd van 4’11″80 de zilveren medaille te veroveren.

Vicky Vanden Nest haalde een negende plaats in het hinkstapspringen voor junioren dames. Vicky ging 9m41 ver. De titel ging met 11m27 naar de Limburgse Katrien De Neve (AVT).

Naast de drie medailles vielen er ook nog een vierde plaats, zesde plaats, negende en tiende stek te noteren. In totaal werden aldus zeven top-10 prestaties behaald.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube