LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lotte (800m) en Delphine (1500m) pakken zilver en brons op Belgisch kampioenschap beloften

Huizingen
18
september 2017

Lotte Hellinckx en Delphine Van Laethem zorgden in Huizingen voor de medailles op het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften. Maaike Potums eindigde nipt naast het podium op plaats vier. Naast deze drie prestaties werd nog vier keer de top-10 behaald door AC Lebbeke-atleten.

Meteen succes voor Lotte

De 800 meter voor beloften vrouwen stond net iets voor de middag op het programma. Lotte Hellinckx was zo de eerste die in actie mocht komen. Vooraf had Lotte de snelste inschrijvingstijd achter haar naam staan, en in de laatste rechte lijn streed ze dan ook mee voor de medailles. Hanne Reynaert (ASVO) snoepte echter de titel weg voor de neus van Lotte en Louise Hayez (WS). Lotte pakte met 2:13.46 het zilver, terwijl Hanne amper 8 honderdsten sneller was en Louise 12 trager.

Danny Van Nuffel kon na een mislukte seizoensstart – hij blesseerde zich tijdens de Beker van Vlaanderen – goed herpakken door te pieken naar dit BK. Hij liep er met 50.96 vlot naar de overwinning in zijn reeks en eindigde op een negende stek in het eindklassement bij de beloften.

Delphine zorgt voor tweede medaille

Ook Delphine Van Laethem kwam aan de start bij de beloften. Delphine nam deel aan de 1500 meter en mocht medaille-ambities koesteren. De titel op de 1500m ging naar Eline Pinter (KAPE) in een tijd van 4:40.16. Axana Schaeverbeke van AC Meetjesland werd tweede op vier seconden en Delphine lukte een bronzen medaille dankzij 4:46.60. Daarmee had ze nog vier seconden voor op de nummer vier. De tweede Belgische medaille van de dag was een feit.
Bij de junioren heren konden Arne Teck en Jonas Van Biesen geen eremetaal veroveren. Arne eindigde het dichtst. Met 4:02.50 eindigde hij op een vierde stek. Jonas werd twaalfde na 4:23.87. De titel ging naar Jochem Vermeulen (KAPE) in een tijd van 3:51.58.

In het langste nummer van de dag kon Adriaan Van Buggenhout een tijd van 16:10.06 laten optekenen. De belofte was zo goed voor een tiende stek. Clement Deflandre (HERV) liep in een sprintte naar het goud.

Maaike komt meter tekort voor zilver

Werpster Maaike Potums legde zich de afgelopen weken toe op het speerwerpen om er te staan op dit Belgisch kampioenschap. De tegenstand was echter niet mals. Pauline Smal (SMAC) wierp 44m52 ver en won de competitie voor Danilsa Minier Capellan (AVMO) en Aude Scheldeman (ADD). Met 42m68 en 42m44 wierpen zij nog iets meer dan een meter verder dan Maaike. Onze juniore eindigde op plaats vier met een verste worp van 41m41.

Vicky Vanden Nest sloot de competitie in Huizingen af met hinkstap en verspringen. De belofte lukte 10m63 en 4m77, waarmee ze in het hinkstapspringen een zesde plaats behaalde en in het verspringen een negende. De titels gingen naar Saliyya Guisse (RESC) en Bo Nijs (ATLA). Saliyya lukte 12m48 in het hinkstapspringen, Bo 5m97 in het verspringen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube