LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK junioren en beloften: Gaétan pakt 800m-brons

Moeskroen
26
augustus 2018

In het Henegauwse Moeskroen werd op zondag het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften afgewerkt. Vier Lebbekenaren kwamen in actie op zes disciplines. Met een medaille voor Gaétan (800m) en vierde plaats voor Vicky (HSS) lukte onze club enkele knappe prestaties

Juniore Tina Mergan legde de 100 meter af in een tijd van 13.26. De tijd was echter niet homologeerbaar wegens de stevige 3.0 m/s rugwind. Ze eindigde zo op een zesde stek in haar reeks en kon zich zo niet verzekeren van een plaats in de finale.
Tina liep ook nog de rechtstreekse finale van de 200 meter. Ze klokte met 27.23 de tweede tijd in haar reeks, maar kreeg opnieuw een ongeldige 3.4 m/s wind in de rug.

In de 800 meter kregen we favorieten Bo Van Aken en Gaetan Van Laethem aan de start. Beiden kregen een tactische wedstrijd voor de kiezen. Bo lukte een zevende stek bij de junioren na 2:03.52. De titel ging naar Ward Leunckens (ABES).
Belofte Gaetan lukte de bronzen medaille in een tijd van 2:00.48. Hij moest in de eindsprint enkel Gerbrand Huts (RCT) en Maxime Delvoie (CSDY) voor zich dulden. Om de kleine verschillen te illustreren: Gerbrand haalde het in 1:59.80. Maxime pakte met 2:00.01 het brons.

Belofte Vicky Vanden Nest kon net geen medaille veroveren in het hinkstapspringen. Vicky begon haar BK met het verspringen. Ze lukte dankzij een sprong van 4m79 de zevende plaats. In het hinkstapspringen kon Vicky de vierde plaats veroveren. Met haar 10m47 kwam ze amper 17 centimeter tekort voor het brons. De titel ging naar Saliyya Guisse (RESC). Saliyya haalde het met een verre 12m16 van Katrien De Neve (AVT) en Lara Hemelsoet (RIEM).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube