LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Drie Belgische titels en twee vice-kampioenen op BK JUN/BEL

Eigenbrakel
10
september 2023

Onze atleten toonden laat op het seizoen nog hun snelle benen in het Waalse Eigenbrakel. Aan de andere kant van Brussel (gezien vanuit Lebbeke) kwamen onze atleten tot drie Belgische titels en twee zilveren medailles. We vatten alle medailles en top-5 plaatsen samen.

Luca vice-Belgisch kampioene 200m

Luca Heyvaert dubbelde op de 100 en 200 meter voor beloften. Op beide afstanden kreeg ze de wind in het gezicht, maar aan de snelle tijden was dit niet meteen te zien. Luca eindigde met 12.19 (-0.2m/s) nét naast het podium van dit kampioenschap. In de 200 meter had ze met 24.66 wel een podiumprestatie in de benen. Bij -1.2m/s eindigde ze op plaats twee, goed voor zilver.
Bij de mannen kroop junior Tibe Temmerman in de blokken voor een 200 meter. Tibe lukte bij -1.4m/s tegenwind een sterke tijd van 21.97. Zonder die tegenwind lag zijn eigen clubrecord (21.91) ongetwijfeld aan diggelen. Een medaille leverde het Tibe niet op, hij eindigde op plaats vijf.

400m-medailles

Belofte Loike Vierendeels legde de 400mH af in een tijd van 65.56 en eindigde op een vijfde plaats.

Twee atleten namen deel aan de 400 meter zónder horden. Meindert Caudron bij de junioren en Jasper Van den Bulcke bij de beloften. Meindert verpulverde met 47.88 zijn eigen clubrecord én pakte de Belgische titel. Op de meet hield hij één honderdste seconde over op de atleet van ASVO die eerder op het EK U20 aan de bak mocht.
Ook Jasper deed het voortreffelijk. Hij klokte een stevige 49.66 om zilver op te mogen halen bij de beloften.

Dubbele Belgische titel voor zusjes Kluskens

De zusjes Jana en Elena Kluskens gingen elkaar uit de weg door te verschijnen op respectievelijk de 800m en 1500m. Jana lukte met 2.10.31 de Belgissche titel op de dubbele baanronde. Zus Elena deed niet onder. Met 4.33.17 lukte zij de Belgische titel op de 1500 meter.

Er kwamen uiteraard nog een heleboel andere Lebbekenaren in actie. Ook zij lieten knappe prestaties optekenen. Hun resultaten kan je terugvinden op www.atletiek.be onder de rubriek “kampioenschappen”.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube