LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Eén Belgische titel, zilver en driemaal brons op BK JUN/BEL indoor

Lebbeke
05
maart 2023

Onze junioren en beloften mochten zich opmaken voor de Belgische indoorkampioenschappen in hun categorie. Eén van de laatste kampioenschappen én indoorwedstrijden van het jaar werd een Lebbeeks succes.

Drie sprintfinaleplaatsen, drie medailles

Drie Lebbekenaren in de Belgische finale van een 60 meter sprint. Junioren Tibe Temmerman, Jarno Torck en Meindert Caudron deden het. Tibe klokte met 7.08 de snelste Lebbeekse tijd én verliezende tijd om zich als vierde voor de finale te kwalificeren. Jarno en Meindert lieten beiden met 7.09 de vijfde en zesde prestaties optekenen. Tibe snoepte bovendien het clubrecord van Meindert af. Hij deed één honderdste beter dan Meindert afgelopen december en januari kon.
In de finale liet Jarno zich betrappen op een valse start, waardoor hij meteen uitgesloten werd. Meindert haalde het ditmaal van Tibe. 7.09 vs. 7.11, goed voor plaatsen vier en vijf.

Op de 200 meter verging het het drietal zo mogelijk nog beter. Tibe liet 22.80 noteren, een stuk boven zijn PR van 22.47. Op Meindert en Jarno stond echter geen maat. Meindert verbeterde met 21.85 zijn eigen clubrecord (21.97) met meer dan één tiende seconde. Hij moest slechts één atleet voor zich dulden en lukte dus een zilveren medaille. Hij kreeg op het podium gezelschap van Jarno, die een nieuw PR van 22.05 neerzette.

Bij de junioren dames was Nona Heyvaert goed voor de achtste tijd op de 60 meter: 8.03. Ella Heyvaert lukte 8.28 en Lisa De Troyer 8.33. Voor Nona betekende die 8.03 bovendien een verbetering van haar PR met drie honderdsten.
Het voorteken dat het goed zat voor de 200 meter. Daar liet ze met 25.53 zowaar de derde tijd optekenen, wat haar de bronzen medaille én PR opleverde. Ella lukte de zesde tijd van alle deelneemsters: 26.35.

Loike nét niet

In de 400 meter klokte Jasper Van Den Bulcke de achtste beloftentijd van alle deelnemers. Jasper lukte een knappe 50.62. Nog bij de beloften viel Loike Vierendeels nét naast het podium. Loike verbeterde haar PR tot 58.59.
Juniores Timea Huyck en Valesca Verhast lieten de klok stoppen op 60.45 en 62.70 om op plaatsen 8 en 13 uit te komen.

Goud voor Elena, Hanne pakt brons

In de 800 meter kon Lotte Willems met 2.20.73 de vijfde prestatie van de beloften vrouwen laten noteren. Die tijd was bovendien goed voor een PR. Juniore Elena Kluskens kon de beste Lebbeekse prestatie van de dag laten optekenen. Thans zeker in kleurtje van medaille. Elena lukte in een sterke 2.10.73 de Belgische titel.

Belofte Hanne Willems lukte brons na 4.40.80 op de 1500 meter. Ze deed zo bovendien 9 seconden beter dan voorheen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube