LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jonas (speer) en Astrid (5000m) veroveren Belgische titels in Brugge

Brugge
13
september 2015

Het seizoen loopt zo stilaan op zijn einde, maar enkele atleten streden in Brugge nog voor Belgisch eremetaal. Zowel Jonas in het speerwerpen als Astrid op de 5km slaagden erin om Belgisch kampioen te worden!

Onder een grijze hemel beet Jonas de spits af in het speerwerpen.  Bij zijn tweede worp greep hij de leiding en die zou hij niet meer uit handen geven. Hij wierp maar liefst 3 maal verder dan de concurrentie. Met een worp van 61m80 als uitschieter ging zijn speer vijf meter verder dan de tweede Jens Hooyberghs (VMOL) en derde Timothy Branders (DAMP).

Jonas met tweede medaille op 400mH

Ondertussen nam Samuel Bagula met ambitie deel aan de 100 meter. Ondanks een goeie start kon Samuel niet  doortrekken na last aan de hamstrings. Hij haalde hij toch nog de meet in 12.10, in een reeks die gewonnen werd door  Clement Brunin (USBW).
Logischerwijs liet Samuel verstek gaan voor de 200 meter die later die dag plaats vond.

Niet veel later moest Jonas – nauwelijks een uur na het speerwerpen – aan de start van de 400 meter horden verschijnen. En dat deze hindernissen een cruciale rol spelen, leerde ook Romain Nicoderne (RESC) door onzacht met een obstakel in aanraking te komen. Giovanni Pieters (ACME) wist zo de titel te grijpen in een tijd van 53.57, net voor Julien Lannoy (JSMC) die na 53.69 op amper 12 honderdsten van de titel finishte. Jonas greep zijn tweede medaille van de dag door derde te eindigen in 55.70.

Twee keer plaats 4

In de namiddag verschenen nog meer Lebbeekse atleten aan de start. Zo kwam op de 1500m bij de beloften vrouwen Soraya Meert aan de start. Zij hoopte op het Belgisch haar wedstrijd in het regenachtige Beveren door te spoelen. Het liep veel vlotter dan vorige week in Oost-Vlaanderen. Doch moest zij vrede nemen met de ondankbare vierde plaats. 5.03.29 was haar tijd. Sophie Tonneau (WS) pakte de titel.

Ook bij de mannen vonden we op de 1500m tweemaal de blauw-witte kleuren terug met Arne Van Opstal en Gaetan Van Laethem.
Arne had er, in wat overigens een geaccidenteerde race was, zin in. Hij moest echter na een felle eindstrijd het brons laten aan Oussama Lonneux (RFCL). Arne finishte als 4e in een tijd van 4.03.79, Gaetan werd 10e in 4.31.41. De wedstrijd werd gewonnen door Dieter Kersten (ADD) in 3.58.02.

Astrid pakt 5000m-titel

Met Astrid Verhoeven kwam onze laatste kanshebster op een Belgische titel aan de start van de 5000m. Zij kreeg hierbij het gezelschap van clubgenote Delphine Van Laethem die ook op een scherpe eindtijd mikte.

Astrid wist alle concurrentes af te schudden en werd na een mooie wedstrijd Belgisch kampioene in een tijd van 17.17.48, Ester Schouten (VMOL) werd tweede voor Elke Godden (ABES). Na Belgisch zilver op de 3000m steeple in mei, kan ze alweer een Belgische titel toevoegen aan haar al erg rijke palmares.
Niet alleen Astrid deed het goed op deze vijf kilometer. Ook Delphine liet mooie dingen zien. Zij wist haar persoonlijk record te breken dat ze twee jaar geleden neerzette op ditzelfde BK junioren/beloften. Zij finishte als vijfde en bracht haar persoonlijk record naar 18.42.46.

6 keer top-5

De eindbalans van dit kampioenschap oogt dan ook uitstekend. Jonas Bogaerts en Astrid Verhoeven kunnen beiden met een titel pronken in respectievelijk het speerwerpen en op de 5000m. Jonas kon ook nog het brons veroveren op de 400mH. Daarnaast eindigden zowel Soraya Meert als Arne Van Opstal ondankbaar op een vierde plaats tijdens de 1500m. Delphine Van Laethem kwam als vijfde over de meet van de 5000m.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube