LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK JUN/BEL: Vicky pakt brons in het hinkstapspringen

Gent
03
maart 2019

In Gent stonden de Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften op het programma. Vicky Vanden Nest was de uitblinker van de namiddag met een bronzen plak en vierde plaats. Gaetan viel op de 1500m nét naast het podium.

Tina Mergan was de enige die de korte sprintnummers betwistte. Tina lukte 8.07 in de eerste reeks op de 60m en eindigde hiermee vierde in haar reeks. Daarmee liet ze een nieuw persoonlijk record optekenen. Later op de dag liep ze in de derde reeks van de 200 meter opnieuw naar de vierde tijd, goed voor een snelle 26.14.

De springnummers werden goed bezet door de Lebbekenaren. Bij de junioren heren mochten Sebastien Teugels en Jorn Vande Moortele in actie komen. Jorn slaagde erin om 3 nulsprongen te laten noteren, waardoor hij de wedstrijd zonder prestatie moest afsluiten. Sebastien lukte met 11m75 een negende stek in het hinkstapspringen, goed voor een PR.
Bij de beloften dames was Vicky Vanden Nest goed voor 4m88 in het verspringen. Zij eindigde met die prestatie nét naast het podium op een vierde plaats. In het hinkstapspringen verging het haar een stuk beter. Vicky sprong naar plaats drie. Haar verste sprong van 10m62 leverde zo een bronzen medaille op, op amper 13 centimeter van het zilver.

Bij de junioren mochten Emma Uyttersprot en Loike Vierendeels samen opwarmen. Beiden namen immers deel aan de 400 meter. In de eerste reeks lukte Emma een tijd van 64.31. Loike was in reeks drie goed voor 61.17. Beide meisjes liepen zo als tweede in hun reeks over de meet. Beide juniores klokten zo hun beste tijd van het seizoen. Emma liep zelfs haar beste tijd ooit.
Benthe Van De Maele zette deze reeks van beste prestaties verder. Hij lukte bij de jongens een derde plaats in reeks 2. Hij lukte daarbij een persoonlijk record van 53.13.

Gaetan Van Laethem kwam als laatste Lebbekenaar in actie op dit kampioenschap. De belofte klokte met 4’04.51 de vierde tijd van alle deelnemers. De medailles bleven buiten schot. Nummer drie Florian Willockq (OSGA) kwam binnen na 3’57.91.

Het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften outdoor gaat op zaterdag 29 juni 2019 door in eigen huis. Lebbeke is dan voor de tweede maal in haar clubgeschiedenis gast voor een Belgisch kampioenschap.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube