LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Luca pakt brons en twee clubrecords op BK JUN/BEL

Louvain-la-Neuve
29
februari 2020

Op deze schrikkeldag stond het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften op het programma in Louvain-la-Neuve. Het begin van een weekend met liefst drié Belgische kampioenschappen!

Juniore Luca Heyvaert plaatste zich met een tijd van 7.84 voor de finale van de 60 meter. In de derde en snelste reeks legde ze beslag op de tweede plaats, achter Lieselotte Van Laere (ACW) die 7.71 liet noteren. Haar tijd was goed voor de vierde prestatie van alle deelneemsters.
In de finale moest Luca dus nog een tandje bijsteken om een medaille te behalen. Ze stak er zelfs twee bij, want met 7.70 scherpte ze niet alleen haar persoonlijk record aan. Ook het scherpe clubrecord van Lize De Geest uit 2010 (7.75) moest eraan geloven. Het leverde haar bovendien een bronzen medaille op. Lieselotte Van Laere (ACW, 7.62) en Lotte Van Lent (AVZK, 7.68) veroverden de eerste tweee plaatsen.

Op de 400 meter kroop trainings- en leeftijdsgenote Loike Vierendeels in de blokken. Loike liep in reeks twee naar een tweede plaats. Met 62.26 liep ze haar beste tijd dit seizoen. Eerder was ze al goed voor 62.53. In de einduitslag kwam ze, net buiten de top-10, op plaats 11 terecht.

In de 200 meter hoefden gelukkig geen reeksen te worden afgewerkt. Luca mocht in de rechtstreekse finales plaatsnemen in de laatste en snelste reeks. Dat het opnieuw snel moest gaan wist ze al. In reeks drie liep Cloé Chavepeyer (ACLO) immers al een tijd van 25.00 en ook de nummer twee in die reeks liet een snelle 25.26 noteren.
Lieselotte Van Laere (ACW) zorgde voor de dubbel 60m-200m door de reeks te winnen met 24.36. Perrinne Cossez (USTA) liep met 24.70 naar plaats twee. Luca eindigde met 25.03 op plaats drie in haar reeks en kwam zo amper drie honderdsten tekort voor de bronzen medaille. Wél verbeterde ze ook hier het clubrecord. Dat stond met 25.19 reeds op haar naam.

De wedstrijden over 800m en 1500m worden, wegens het verplaatste BK veldlopen, volgende week in Gent afgewerkt. Meer informatie over de Lebbeekse deelnemers van dan en het BK CAD/SCHOL morgen kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube