1x goud, 3x zilver en 4x brons op BK masters

Lebbeke
20
september 2020

In Ninove stond het Belgisch kampioenschap voor masters op het programma. Alle atleten ouder dan 35 konden er strijden voor de titels in hun leeftijdscategorie. Onze atleten sterk en kwamen met verschillende medailles terug naar huis.

Thomas Van Ingelgem was de laatste weken sterk op dreef op alle sprintafstanden. Ook in Ninove toonde hij zijn goede vorm. Thomas klokte met 11.51 de op één na snelste 100 meter tijd bij de M35. Hij pakte zo het zilver in zijn leeftijdscategorie. In de 200m bleken twee atleten sneller dan Thomas. Met 23.41 eindigde hij op een derde plaats, goed voor brons.
W65 Monique Van Wemmel pakte de Belgische titel op de kortste sprintafstand. Monique eindigde de wedstrijd in een tijd van 20.88.

Norbert Vermeir lukte de baanronde van 400m in een tijd van 72.49. Hiermee pakte hij het brons bij de M65.

(Halve) fond

M40 Steve De Ridder legde zijn 800m af in een tijd van 2.22.01. Hij eindigde zo op een zevende stek in zijn reeks, de eerste van twee. De medailles werden in de tweede reeks uitgedeeld. Hier startte Bart Raemdonck met ambitie. Bart finishte na 2.07.11 op een zesde stek.
Bij de dames was Els Duvivier goed voor brons op deze afstand. Els lukte bij de W60 een tijd van 3.16.94.

Luc Vanbuggenhout kon de 1500m voltooien in 5.49.20, wat hem bij de M60 geen medaille kon opleveren. Liesbeth Plas noteerde 5.19.82 bij de dames en eindigde hiermee op een 9e stek bij de W35. W50 Marietta Hofmans viel in de prijzen door te finishen in 7.19.31, goed voor zilver.

Het langste nummer van de dag was de 5000 meter. Enkel Marijke Vanbuggenhout ging hier van start. Marijke eindigde de wedstrijd bij de W35 in 22.02.00 op plaats 15.

Kampen en springen in de medailles

In de kampnummers viel Michael Morret wél in de prijzen. De M50’er lukte 11m96 in het kogelstoten en veroverde brons. Johan Van Grembergen liet in dezelfde categorie 10m12 optekenen. Ook Luc Vanbuggenhout nam deel aan het kogelstoten. Hij kwam tot 6m93 bij de M60, waarmee hij buiten de medailles eindigde.
Michael kwam ook in het discuswerpen in actie. Helaas leverde zijn 30m96 nét geen medaille op.

Monique Van Wemmel kwam na haar Belgische 100m-titel nog tot 2m66 in het verspringen. Hier kaapte ze het zilver weg.

Onze masters keerden zo naar huis met 1 Belgische titel, 3 zilveren en 4 bronzen medailles.