LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Hilde kroont zich tot Belgisch masterkampioen, 2x zilver, 2x brons

Gent
10
maart 2019

Het Belgisch kampioenschap voor masters was het allerlaatste kampioenschap van het winterprogramma. Onze masters deden het uitstekend. Liefst vijf Belgische en zeven provinciale medailles kregen onze oudste atleten rond de nek gehangen.

Twee atleten schreven zich in voor de 400 meter op dit kampioenschap. Jozef Becque (M60) en Roger Van Haegenberg (M65). Jozef klokte met 72.82 de vierde tijd in zijn reeks, maar viel zowel op het PK als BK naast het podium. Roger deed beter, hij lukte in zijn leeftijdscategorie met 88.92 zilver op zowel BK als PK. Hij voegde daar nog twee medailles aan toe in de 60 meter sprint. Roger klokte met 11.05 de tweede Belgische prestatie én snelste Oost-Vlaamse prestatie. Clubrecords kwamen met deze prestaties niet in gevaar.

Michael Morret werd bij de M45 provinciaal kampioen van Oost-Vlaanderen met een worp van 10m48. Het BK sloot hij af op een vierde plaats. Bij de M50 wierp Johan Van Grembergen 11 centimeter verder: 10m59. Die prestatie leverde hem Belgisch brons en provinciaal zilver op.

Vier rondjes moest Albert Van Nuffel afwerken door zich in te schrijven voor de 800 meter. Albert lukte de afstand in een tijd van 2:35.43. Hij eindigde bij de M55 op een vijfde plaats in zijn reeks, en behaalde de Oost-Vlaamse titel.
Ook bij de dames kregen we een Lebbeekse starter. Marijke Vanbuggenhout klokte af na 2:35.38 en lukte zo het brons bij de W35. Bovendien was ze goed voor Oost-Vlaams zilver. Hilde Scholliers deed nog beter. Hilde kon met 3:08.60 niet enkel haar reeks winnen, maar ook de Belgische titel binnenhalen. Uiteraard was ze dan ook de snelste van de provincie.

Op de 1500 meter lukte Bjorn Annaert met 4:31.28 de achtste tijd bij de M35.

De AC Lebbeke-masters verzamelden samen één Belgische titel en twee zilveren en bronzen medailles. Op provinciaal niveau waren ze goed voor vier titels en drie zilveren plakken.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube