LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Scholiere Nora knap vijfde op het BK meerkampen

Herve
20
augustus 2023

19 en 20 augustus stonden in het teken van de Belgische kampioenschappen meerkampen. Het Waalse Herve, iets voorbij Luik, was het strijdtoneel. Nora Vereecken was de enige Lebbeekse atlete aanwezig. Uit een voorselectie werden uiteindelijk 18 deelneemsters toegelaten om te starten. Nora start als eerstejaars met de ambitie om een top-8 te behalen. In de zevenkamp zijn horden en 800 de werkpunten, maar in de andere 5 disciplines is Nora sterk.

Dag 1

Traditioneel wordt er ’s morgens gestart met de 100m horden. Nora ziet haar hordentrainingen beloond met een 9de plaats in 16.09 (wind 0) en een nieuw PR. Na de horden begint het hoogspringen kort nadien. Hierbij overwint Nora samen met slechts 3 atletes de 1m61. Dit brengt haar naar plaats 7 in totaal. In de namiddag gooit Nora haar kogel naar 12m16, wat haar een 2de plaats oplevert en toch weer een plaatsje naar voren opgeschoven in het totaalklassement. Als afsluiter in de 200m sprint kan Nora zich nog eens oppeppen. Zij wordt 4de in een snelle reeks in een tijd van 25.99 (+0.9 m/s), wat eveneens een PR betreft. Na de eerste 4 proeven staat Nora op een 4de plaats. Moraal een boost, geen abnormale pijntjes of blessures. Op naar morgen !

Dag 2

Brandende zon en temperaturen rond de 28°C zullen de tweede dag in de zevenkamp nog zwaarder maken. Starten doen ze op de middag met het verspringen. Onder het corrigerende oog van trainer Gunther werd Nora 5de met een sprong van 5m15. Nora springt zo naar de 3de plaats in totaal. Direct daarna in het speerwerpen werd Nora 3de met een worp van 32m68. De winnares van het speerwerpen springt in het totaalklassement over Nora zodat ze na 6 proeven op de 4de plaats staat. De afsluitende 800m is een beproeving voor lichaam en geest. De reeksindeling volgt het totaalklassement waarbij alle 7 tegenstanders merkelijk snellere pr-tijden noteren dan Nora. Je hoeft geen strategisch genie te zijn om de tactiek te bepalen. Vastbijten, vastbijten en vastbijten en wat er in de laatste 150m nog rest voluit voor gaan. Nora start inderdaad zoals gezegd en kan zich aan de groep haken tot de laatste 200m. Daar stond helaas dat kleine mannetje met de zware hamer waardoor de laatste bocht en rechte lijn nog een calvarietocht betrof snakkend naar de eindmeet. Zij wordt op de 800m 15de in 2.46.37. Hierdoor zakt zij een plaatsje en komt uit op een 5de plaats in het algemene eindklassement. Nora behaalt in totaal 4550 punten, wat een verbetering is van het clubrecord van Vicky uit 2013.

Geschreven door Michel Vereecken | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube