Blauw-wit dominant in Nederland: gezellige uitstap levert 19 medailles op

Goes (NL)
07
december 2014

Met 45 atleten werd naar het Nederlandse Goes getrokken om er deel te nemen aan de jaarlijkse "Den Inkelcross" van AV'56. Onze delegatie zorgde er voor 19 medailles en nog eens 19 top-10 noteringen bij jong en oud.

Benjamins Zina Looverie en Rhune Weverberg finishten in de allereerste reeks op plaatsen 2 en 6. Wout Cools zorgde meteen voor een tweede medaille. Hij pakte het brons voor onder meer Alessio De Bilde die als vijfde binnen kwam.
Rhune Vanroose en Ella Heyvaert veroverden zilver en brons bij de pupillen. Hannelore Heymans, Madeleine Raemdonck, Nienke Van Campenhout en Pauline Lecoutere pakten plaatsen 5, 6, 8 en 12. Bij de jongens van dit geboortejaar was Laurens Blommaert de sterkste. Lucas Raemdonck kwam als 6e binnen, Achilles Van Haelewijk pakte een 10e plaats.

Bij de pupillen meisjes én jongens bleken twee Lebbekenaren het sterkst: Niels Verbeiren bij de jongens en Noor Quintelier bij de meisjes. Bij de meisjes zorgde Hanne Van Weverberg zelfs nog voor extra eremetaal door het zilver te behalen. Matisse Verbeiren en Xander Cools eindigden op plaatsen 4 en 6 bij één jaar oudere jongens.
Siebe Van Campenhout (4e), Tristan Blommaert (7e), Flor Robijns (8e) en Jelte D’Hondt (9e) zorgden zoweel individueel als in team voor een sterke prestatie bij de miniemen jongens. Jana Roelandt kwam bij de meisjes als 18e over de meet.

Belgisch kampioen Bo Van Aken haalde het bij de cadetten jongens, terwijl Emma Van Nieuwenhuyse de derde plaats binnen rijfde bij de meisjes. Lies Quintelier was goed voor het brons bij de scholieren dames.

De korte cross bij de heren werd een kolfje naar de hand van Gieljan Baete (RIEM). Hij haalde het voor Gaetan Van Laethem die het zilver veroverde en Aiko De Mol die brons pakte. Bart Raemdonck kwam als vijfde binnen, Cedric Debot werd 11e en Koen Heyvaert liet een 18e plaats noteren. Ook bij de vrouwen werd er zilver gehaald. Ilse Saerens kwam als tweede over de meet.

Junioren, senioren en masters dames en heren gingen allen samen van start. Het leverde Michiel De Proft een vierde plaats op bij de senioren. Ben Quintelier en Tommy Van Weverberg maakten er een gezellig onderonsje van om de eerste twee plaatsen bij de M35 weg te kapen. Kurt Heymans kwam als 9e binnen en Alain Van Laethem zorgde zelfs voor nog een vierde plaats in de top-10. Wim Heyvaert en Kris Vannieuwenhuyse pakten plaatsen 11 en 12 bij de M45.

Bij de dames kenden de zusjes De Proft hun dagje. Karolien pakte het zilver, Sofie viel met een vierde plaats nipt naast het podium. Natalie De Ridder kwam als 6e over de meet, Delphine Van Laethem eindigde op plaats 7. Katlijn D’Hondt was de beste bij de W35. Ook bij de W55 kleurde het hoogste schavotje blauw-wit. Els Duvivier was hier de snelste dame.

Onze club haalde zo 7 overwinningen binnen en pakte nog eens 7 zilveren en 5 bronzen medailles. 19 andere atleten wisten in de top-10 te eindigen. Klik hier voor een overzicht van alle behaalde medailles.