x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Dries stelt zijn pas verworven clubrecord 800m alweer bij

Herentals
ma 02 mei 2016

Atletiekclub Herentals zette zijn jaarlijkse B-meeting op het programma. Dries De Smet, Arne Van Opstal en Niels Slachmuylders besloten naar de Antwerpse kempen te trekken om er hun besttijden aan te scherpen.

Dries kreeg een plaatjse in het hoofdprogramma van de 800 meter. In de snelste van twee reeksen snelde hij naar een derde plaats en 1.51.54. Daarmee doet hij meteen al beter dan zijn pas verworven clubrecord bij de junioren. Vorige week kwam Dries tot 1.52.99 (lees hier) op het provinciaal kampioenschap. Ismael Debjani (CABW, 1:47.68) en Brecht Bertels (DUFF, 1:50.49) liepen nog sneller, maar sterke lopers als Quentin Kebron (RFCL) en Ali Hamdi (DCLA) werden door Dries afgehouden.

Ook Arne Van Opstal ging van start op die 800 meter. Hij kreeg een plaatsje in de B-reeks, de op één na snelste reeks. Arne bleef iets onder zijn tijd van vorige week op het PK, waar hij zilver pakte na Dries. Toen klokte hij 1.56.03, nu 1.56.45. De zevende plaats viel hem zo ten dele.

Niels Slachmuylders nam in Herentals deel aan de 3000 meter. De afstand werd er gewonnen door Riken Ost (RCG) voor Sander Verminck (HAMM) en Simon Petitjean (RESC). Niels finishte in een tijd van 8.39.16 op plaats 11, slechts 4 seconden boven zijn PR op deze afstand.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen