Bo, Dries en Astrid goed voor goud in eigen Lebbeke

Lebbeke
02
maart 2015

Het weer was de cross in Lebbeke goed gezind. Hoewel regen aangekondigd was, bleef het de hele namiddag droog. Een stevige wind maakte het wel erg zwaar om lopen. Voor Astrid Verhoeven, Dries De Smet en Bo Van Aken bleek dat geen probleem op de overwinning te grijpen.

Bij de benjamins lukte Zina Looverie meteen een vijfde plaats bij de eerstejaars meisjes. Nora Vereecken kwam als 12e over de meet. Anakina Vandevenne finishte op plaats 17 bij de tweedejaars.
Bij de jongens waren Sil Caudron, Alessio De Bilde en Jonah Moortgat goed voor plaatsen 13, 14 en 16. Tweedejaars Laurens Blommaert was de eerste die een medaille kon veroveren. Hij liep als tweede binnen. Lukas Raemdonck, Dawit Hellemans en Senne Van Stappen eindigden als 12e, 13e en 19e ook allen binnen de top-20. Edgar De Broe finishte op plaats 21, Achilles Vanhaelewijck 23 en Tuur Bert 24.

Pupille Rhune Vanroose viel met een vierde plaats ondankbaar naast het podium. Sara Vercauter en Ella Heyvaert kwamen als zesde en tiende over de meet. Ook Hannelore Heymans, Lotte Van Wemmel, Nienke Van Campenhout en Nona Heyvaert finishten in de top-20 met respectievelijk een 1e, 13e, 19e en 20e plaats. Paulien Lecoutere finishte als 24e.
Bij de tweedejaars viel Noor Quintelier in de prijzen. Zij pakte het brons. Madeleine Raemdonck kwam als 7e over de meet. Emilie Bieseman werd 19e, Hanne Van Weverberg 20e en Irma De Broe 26e.
Bij de jongens was Xander Cools de sterkste Lebbekenaar. Alle blauw-witte atleten bleven hier in elkaars buurt met Xander op plaats 15, Matisse Verbeiren op plaats 16, Jarne Van Damme op plaats 17 en Remco Looverie die als 19e binnen kwam. Niels Verbeiren en Free Blommaert liepen naar plaatsen 5 en 21 bij de tweedejaars.

Miniemen Emma D’Hollander, Lucia De Broe en Gitte Neyns kwamen op plaatsen 5, 13 en 15 over de meet. Tweedejaars Britt Roelandt finishte als 6e, gevolgd door Luca Heyvaert (12e), Femke Smet (18e) en Catalina Schuddinck (21e).
Ook de miniemen jongens kwamen dicht, maar pakten geen medaile. Bij de eerstejaars liep Tristan Blommaert naar een 9e stek. Yoran Kerkhofs werd 11e, Tuur Dieleman 14e, Jelte D’Hondt 16e, Flor Robijns 19e, Aico Van Grembergen 22e en Jan Lecoutere 25e. Siebe Van Campenhout finishte als enige tweedejaars op een vijfde stek.

Bo en Dries zorgen voor eerste goud

Florence Van Laethem wist bij de cadetten meisjes als 10e over de meet te komen. Emma Vannieuwenhuyze, Anse Beeckman en Hanne Esselens volgden in de top-20 op plaatsen 12, 14 en 20. Jente Van Campenhout en Emma Bert finishten op plaatsen 24 en 25.
Bij de jongens mocht Bo Van Aken zegevieren. Wout Vercauter finishte op een 13e plaats, Benthe Van De Maele 19e, Wennes Theelen 22e, Lander Luypaert 29e en Roel Robijns 30e.

Bij de scholieren liepen Eline Ghijselinck (7e), Lies Vercauter (8e) en Lies Quintelier (9e) allen naar een stek in de top-10. Caro Vermorgen volgde ook al op korte afstand als 13e.
Dries De Smet vierde bij de jongens een opmerkelijke rentree. Na een knieoperatie was hij bij zijn eerste wedstrijd meteen goed voor de overwinning. Arne Teck kwam als 7e over de meet, Jonas Van Biesen finishte op stek 14.

Gaétan Van Laethem pakte het zilver bij de junioren. De masters, die in dezelfde race van start gingen, maakten het ook spannend. Ben Quintelier veroverde een zilveren medaille. Tommy Van Weverberg verloor de sprint om het brons en werd 4e. Peter Van Damme kwam als 14e binnen, Wim Heyvaert 19e, Dannie Van Campenhout 21e, Kris Vannieuwenhuyze 22e, Sigurd Suys 26e, Eric Follaerts 34e en Roger Van Haegenberg 41e.
Bij de dames viel Ilse Saerens nipt naast het podium. Zij eindigde vierde. Ilse De Ridder en Katlijn D’Hondt finishten ook in de top-10 o pplaatsen 6 en 9. Els Duvivier en Marietta Hofmans kwamen als 13e en 18e over de meet.

3x goud, 4x zilver en 1x brons voor de blauw-witten

Astrid en Sofie 1 en 2 bij de dames

De senioren dames legden 5180m af, en er stond geen maat op Astrid Verhoeven. Zij kwam vlot als eerste over de meet. Sofie De Proft maakte het Lebbeekse succes compleet door het zilver te veroveren. Delphine Van Laethem liep als 7e over de meet, Natalie De Ridder 13e.

Bij de heren was Niels Slachmuylders de enige die een top-10 plaats kon halen. Hij eindigde exact op de 10e stek. Hij werd gevolgd door Tim De Ridder op plaats 12, Robbe Neyns op een 14e stek, Michiel De Proft op plaats 16 en Kris Van Gucht op plaats 18. Guy Wauters en Philip Vermeiren liepen als 19e en 20e binnen.

Drie atleten haalden aldus een gouden medaille: Astrid Verhoeven, Dries De Smet en Bo Van Aken. Zilver was er voor Ben Quintelier, Gaéthan Van Laethem, Laurens Blommaert en Sofie De Proft. Noor Quintelier was goed voor een bronzen medaille. 20 andere atleten finishten in de top-10. Nog eens 42 atleten finishten in de top-20. 95 Lebbekenaren verschenen aan de start!