LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Bo en Gaetan lopen naar de overwinning in de cross van Opwijk

Opwijk
10
november 2014

Cadetten, scholieren, junioren, senioren en masters. Allen deden ze het voortreffelijk tijdens de eerste individuele cross van het seizoen. Bo Van Aken en Gaetan Van Laethem liepen naar de overwinning, Amber Van de Maele, Lesley Cools, Karolien De Proft, Kaat Theelen en Ben Quintelier waren goed voor brons. Bovendien haalden 15 andere atleten een top-10 notering.

Onze cadetten waren talrijk vertegenwoordigd, en dat was ook te zien in de ereplaatsen. Florence Van Laethem en Emma Vannieuwenhuyze pakten een 7e en 9e stek bij de vrouwen. Emma Uyttersprot, Jente Van Campenhout en Lotte Heyvaert finishten op plaatsen 13, 15 en 17.
Bo Van Aken was de beste van het pak bij de jongens. Hij bleef Raf Van Den Broeck (EA) en Pieter Van Den Meersche (VAC) voor. Bo kreeg in de top-10 het gezelschap van nog 3 andere Lebbekenaren. Wout Vercauter kwam als 5e binnen, Wannes Theelen eindigden 9e en Benthe Van de Maele werd 10e. Glen Smet (16e) en Roel Robijns (17e) volgden al niet veel verder.

Ook bij de scholieren was er eremetaal weggelegd voor een Lebbeekse atleet. Amber Van de Maele kwam als derde over de meet. Lies Quintelier en Maithé Rivera Armayones mochten met een 7e en 10e stek de Lebbeekse top-10 compleet maken. Caro Vermorgen eindigde met een 11e stek daar wel erg nipt buiten.
Bij de jongens liep Arne Teck naar de meest “ondankbare” plaats, die net naast het podium. Arne kwam zo knap als vierde over de meet.

Junioren, senioren en masters verzamelen ereplaatsen

Lesley Cools nam als enige deel aan de korte cross bij de heren. Hij legde de 2542 meter af als 20e van het hele pak, maar werd wel derde master en pakte dus brons.

In de lange cross bij de senioren dames was er brons voor Karolien De Proft. Karolien moest enkel Mariska Parewyck (EA) en Melissa Van Den Driessche (ACP) laten gaan. Natalie De Ridder viel nipt buiten de top-10: 11e. Kaat Theelen was in diezelfde reeks goed voor een 15e stek, maar kwam als derde juniore binnen en mocht zo het brons ophalen. Delphine Van Laethem finishte op stek 15. Ilse Saerens kwam als 21e binnen en werd vierde bij de masters. Hilde Scholliers (24e, 5e master), Ilse De Ridder (25e, 6e master) en Katlijn D’hondt (27e, 8e master) maakten de Lebbeekse overheersing bij de masters compleet. Jannechien De Boeck finishte op plaats 29 en eindigde als 6e bij de junioren.

Ben Quintelier en Gaetan Van Laethem pakten beiden een medaille bij de cross voor junioren en masters heren. Ben finishte als derde in totaal én bij de masters. Gaetan kwam als vijfde over de meet, maar pakte wel knap de overwinning bij de junioren. Peter Van Damme kwam als 19e binnen, Alain Van Laethem kwam als 22e over de meet, Wim Heyvaert 23e, Kris Vannieuwenhuyze 27e, Sigurd Suys 28e, Dimitri Kerkhofs 39e en Roger Van Haegenberg 43e.
Senioren Tim De Ridder en Kris Van Gucht pakten een 8e en 9e plaats in de 8800 meter lange cross bij de heren.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube