LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Cross in Boechout: 3x Goud, 2x zilver en 3x brons

Boechout
05
december 2017

Slechts 34 atleten vonden hun weg naar het Antwerpse Boechout, waar de eerstvolgende clubverplaatsing op het programma stond. Desalniettemin deden draaiden onze atleten de gas open om knappe resultaten te laten noteren: driemaal goud, tweemaal zilver en driemaal brons.

Jarne Muyshondt kon bij de benjamins jongens met een vijfde plaats net geen medaille veroveren. Ook bij de meisjes lag er een vijfde plaats in het verschiet. Dieuwke Van Campenhout lukte deze prestaties bij de benjamins meisjes. Benthe Van Ingelgem eindigde op plaats 12.

Pupillen zakten niet af naar de provincie Antwerpen, maar miniemen wel. Alessandra Gheorghe finishte op plaats 9, Emma Muyshondt lukte de 11e stek. Bij de tweedejaars was Nienke Van Campenhout goed voor plaats 6. Lotte Van Wemmel volgde op een tiende plaats.
De eerste medaille kwam op naam van Laurens Blommaert te staan. Laurens klopte al zijn leeftijdsgenoten bij de eerstejaars miniemen jongnens. Lyon De Wolf finishte op plaats 15, Dawit Hellemans werd 16e.

Cadetten, scholieren en junioren oogsten medailles

Cadette Lotte Van Cante pakte brons voor haar één jaar jongere clubgenote Noor Quintelier. Iets verderop volgden Emma D’Hollander (12), Timea Huyck (13) en Larissa Huyck (17).
Ook bij de jongens volgde er een bronzen medaille. Tristan Blommaert zorgde hier voor het eremetaal.

Scholier Siebe Van Campenhout lukte een zilveren medaille. Clubgenoot Maxim Vermorgen eindigden op plaats acht in diezelfde leeftijdscategorie.

Bij de junioren was Bo Van Aken andermaal de snelste van het hele pak.

Niels andermaal de beste in korte cross

In de korte cross kon Niels Slachmuylders andermaal de overwinning binnenhalen, zijn tweede van het seizoen in de korte cross. Ook Gaethan Van Laethem mocht mee het podium op. Hij eindigde op plaats drie. Verderop volgden ook Tim Dumarey (10e), Glen Braem (11e) en David Jacops (15e).

In de lange cross bleef Delphine Van Laethem behaalde een bronzen medaille bij de senioren dames. Liesbeth Plas eindigde op plaats acht.
Bij de heren eindigde Adriaan Van Buggenhout op plaats 7 twee plaatsen voor Tim De Ridder (9e).

Bij de masters dames kon Katelijne D’Hondt plaats 7 behalen. Ban Quintelier pakte zilver bij de masters. Imed Njema volgde op plaat vijf. Verderop volgden ook Sigurd Suys (16), Maarten Milis (17) en Didier Vanhaelemeesch (25).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube