LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Stan pakt goud tijdens vrijgezellenweekend in de “Sinaaise Bokkenloop”

Sinaai
18
mei 2019

“Mager en taai als de bokken van Sinaai” zegt de uitdrukking. Het inspireerde “Running Team Sinaai” (RTS) voor de naam van hun jaarlijkse wedstrijd.

Al voor de achtste maal kon je dit weekend terecht in Sinaai voor een loop in de groene gordel rond de Wase gemeente. Een ronde levert exact 5.4 km op. Het grootse deel ervan leiden de parcoursbouwers je door het groen met een aantal lichte glooiingen.
Na nog een korte doortocht in een lastiger stukje bos beland je op de nogal drukke weg tussen Waasmunster en Sinaai. Een stuk van ruim 1.5 km dat meteen een einde maakt aan de groene pret.
Velen zullen dan ook wel heimwee hebben naar het vroegere parcours dat je nog meer van de bossen liet genieten. Een paar ingrepen in het traject zouden dit stukje weg allicht makkelijk kunnen wegwerken.

Trek je voor 5.4 km je loopschoenen niet aan dan is 10.8 km of een 10-mijl misschien een alternatief. RTS laat je de keuze.

Voor de Lebbeekse atleet Stan de Vleminck was het een speciale editie. Tijdens zijn vrijgezellenweekend en in passende kledij kaapte hij moeiteloos het goud weg op de 10-mijl in een tijd van 57:31. Dat na een wel erg korte nacht.

Resultaat 10.8 km (85 deelnemers)

13 Chris Schelkens 50:03
46 Marita Hofmans 1:01:10

Resultaat 10-mijl (49 deelnemers)

1 Stan de Vleminck 57:31

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube