Buggenhout
24
september 2017

In Buggenhout stond de negende editie van de Bosmarathon op het programma. De organisatie - in samenwerking met onze club - trok heel wat AC Lebbeke-atleten aan die voor de 11km, halve marathon of volledige marathon konden kiezen.

Gezien de grote hoeveelheid lopers van onze club vatten we even de podia samen. Bij de heren lukte Niels Slachmuylders een tweede plaats in de halve marathon. Hij lukte in zijn allereerste halve marathon een tijd van 1u13.52.

In de jogging van 11,7 kilometer haalde Stephanie Saerens het in een tijd van 53.20. Brons was er voor Ilse Saerens die daarbij 54.31 klokte. Bij de heren lukten Bo Van Aken en Glen Braem een dubbelslag. Bo won in 41.18, Glen kwam als tweede aan na 42.38.

Een team dat voornamelijk uit AC Lebbeke-atleten bestond (6 van de 8 lopers) wist ook de estafette-marathon te winnen. De lopers legden de 42 kilometer af in een tijd van 02u33.35. Ze kwamen zo amper 25 seconden tekort voor het wedstrijdrecord van 2u33.10.

De uitslag van stratenlopen vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.