LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Bosmarathon Buggenhout

Buggenhout
16
oktober 2011

AC Lebbeke wint de aflossingsmarathon in Buggenhout, andere atleten halen ereplaatsen.

Voor het tweede jaar op rij organiseerde de VZW Samen de Bosmarathon te Buggenhout, een loopevenement waar de halve marathon, marathon en estafette- marathon in en rond Buggenhout bos werd georganiseerd.

Carl Eloot won vorig jaar nog de marathon in Bugenhout, en probeerde dit jaar op de halve marathon het goud te veroveren. Hij finishte als vierde in een tijd van 1u18.45. Stijn Veldeman won de race in 1u14.04. Eerstvolgende Lebbekenaar werd Jan Moens, in 1u33.05 liep hij naar de 22e plaats. Jan Van Thienen volgde niet veel later op een 25e plaats in 1u34.28. Georges De Wolf eindigde met 2u07.37 als 130e. Sven Van den Elsen eindigde 149e met 2u19.16.

Aan de marathon namen er geen Lebbekenaren deel. Deze werd gewonnen door Patrick Kloeck (ZWAT), in 3u09.55. Johan Van Houtte werd tweede in 3u18.39, Jeroen Debaveye derde (3u19.10).

Estafette- marathon

Tijdens de estafette- marathon moest een truitje de hele marathon afleggen. Elke vijf kilometer werd er een wisselpost voorzien, al moest er niet gewisseld worden en kon dus ook 10km per persoon afgelegd worden. “AC Lebbeke 0” bestond uit Danny Van Nuffel, Geert Heyvaert, Sam Vanfleteren, Sven Laisnez, Jan De Maersschalck, Ruben Van den Berghe, Aiko De Mol en Glen Braem. Bij “AC Lebbeke 1” liepen Johan Goossens, Esther Van Poel, Lise Verbruggen, Elien Moens, Silke Bonduelle, Riet Vanfleteren, Lize De Geest en Evelien Caudron de marathon. Daarnaast liep ook een ploeg van coach Marc: “Zonder ballekes” ging van start met Christine Buyse, Hilde Scholiers, Muriel Saerens, Ilse De Ridder en Els Duvivier. Onder aanvoer van Jos Brabant vaardigde ook Start to Run 3 ploegen af voor onze club, onder de naam “AC Lebbeke Jogging” 2, 3 en 4. In totaal verschenen 22 ploegen aan de start.

Het was AC Denderland dat na vier wissels, en één tour in het parcours ruim op kop lag, gevolgd door een vrij gesloten wedstrijd tussen een viertal aflossingsteams achter de leidende ploeg. In het tweede deel van de wedstrijd werd echter het verschil gemaakt. “AC Lebbeke 0” nam de leiding over, en bouwde zelfs een stevige voorsprong uit. Glen Braem, de enige afstandsloper in het gezelschap, kon knap afronden in 2u50.53. Goed voor een gemiddelde van 14.8 km/h en 4.00 minuten per kilometer. AC Denderland finishte als tweede in een tijd van 2u52.34. Team Luypaert eindigde derde in 3u00.52.
De meisjes van team “AC Lebbeke 1” finishten ook nog net in de top tien. Ze deden 3u27.22 over hun marathon. Goed voor 12,2 km/h en 4.90 minuten per kilometer. Team “Zonder ballekes” kwam amper 4 seconden later over de finish, in een tijd van 3u27.26, goed voor een vrijwel identiek gemiddelde. Ook de jogteams kwamen dicht bij elkaar aan. AC Lebbeke 4 overschreed als eerste van de drie de finishlijn, in 4u23.57. Gevolgd door AC Lebbeke 3 en 2 die exact dezelfde tijd klokten: 4u23.58. Allen liepen ze aan een gemiddelde van 9.6 km/h, of zo’ n 6.30 minuten per kilometer.Bekijk alle foto’ s op onze Flickr account.

Resultaten van de bosmarathon kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube